Силвия Кацарова: С LZ пътувахме в пилотската кабина по време на първия ни полет

0

Ако има български изпълнител, който да е най-здраво свързан професионално с българската авиация, то това е Силвия Кацарова. Обичаната звезда на родната популярна музика и бивша вокалистка на легендарната група LZ сподели пред delo.bg спомените от първия си полет със самолет, който е бил точно преди 42 години – в самото начало на кариерата й като изпълнител.

Силвия Кацарова, полет, самолет, група LZПървият ми полет със самолет беше през далечната 1975 година. Тогава бях студентка и част от групата LZ, която бе рекламна формация на на БГА „Балкан“. Няколко години преди да бъда приета в групата, от авиокомпанията им купили страхотно оборудване от Англия. За онова време е било най-доброто. БГА „Балкан“ се явяваше като меценат на групата ни. Най-важното перо, необходимо при младите групи е оборудването, все пак. А ние имахме най-доброто в България към онзи момент.

Та, за първи път се качих на самолет от София до Варна. Трябваше да свирим с LZ на едно празненство в морската ни столица. Спомням си, че в самолета нямаше места и се наложи цялата група да пътуваме в кабината при пилотите. Беше някакъв празник на самата авиация. Беше весело, имаше много емоция.

Силвия Кацарова, полет, самолетАз съм късметлийка, всичките ми полети са били изключително спокойни, изключително приятни. Скоро имах дълги дестинации до Шри Ланка, до Кения, до Парагвай. Пътувахме с с катарските авиолинии и с Turkish Airlines, които са много луксозни и удобни. Приятно е, обичам да летя и не се страхувам изобщо. Ярък спомен нямам, но ярките спомени идват когато се случва някакво премеждие. За щастие съм нямала премеждия досега, дано така и да продължи, защото ми предстоят още много полети. Когато е приятно в самолета, е най-хубаво.

Още любопитни самолетни преживявания на други обичани и популярни българи, може да прочетете в рубриката ни ПЪРВИ ПОЛЕТ.

Евтини самолетни билети ще откриете в промоционалните предложения на Check.bg ®

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg