Орлин Горанов: Българският мъж трябва да е по-голям джентълмен и да прави дамите до себе си специални

1

Чаровникът на българската поп сцена Орлин Горанов завладява години наред публиката не само с ангелски глас. Последната му песен – „И“, по музика на Светослав Лобошки и текст на Костадин Филипов е нов шедьовър в българската музика. Неговото сценично поведение, елегантното му излъчване, цялата му визия дават заявка за неповторим усет за стил. За образа на елегантността разказва обичаният поп изпълнител пред Мирослава Цанева за читателите на delo.bg.

Според Вас, даденост ли е елегантността или човек трябва да се постарае поне малко, за да придобие някакъв стил?

– Донякъде е даденост, както и талантът донякъде е даденост, но всичко това трябва да се доизгражда, да се доразвива, да може човек да върви напред. Ако той сам самият се харесва в собствената си кожа, няма как да не хареса и на останалите. Винаги съм предпочитал човек да се облича така, както на него му е приятно, разбира се, ако е подчинено на законите на модата и на световните тенденции, ще бъде чудесно.

Значи ли това, че се стараете да следите модните тенденции или по-скоро разчитате на вашия усет и излъчване?

– По-скоро второто. Аз съм почитател на спортно-елегантния стил, така че обичам да се обличам в неща, в които се чувствам комфортно, и които по някакъв начин ми отиват и задоволяват. Мисля, че модата е безкрайна, а аз винаги съм се стремял да бъда златната среда. Визията ми в последните години е била винаги подчинена на това, което правя, да бъде по някакъв начин изискано, с уважение както към сцената, така и към публиката. И към самия мен, разбира се. Затова винаги съм се стремял да изглеждам интересно и добре, когато се появявам пред публика.

Орлин Горанов, Модна икона 2015, Любомир Стойков, секс

Според гениалния Армани, елегантността не е да изпъкнете, а да бъдете запомнени. Вашият коментар на тези думи?

– Прекрасно казано! По-добре не би могло да се каже. Аз се придържам към тази максима. По-добре да бъдеш елегантен, отколкото да бъдеш запомнен с нещо нестандартно.

Има ли до Вас професионален консултант, който да се грижи за визията Ви?

– Разчитам на собствения си избор. Разбира се, експериментирам понякога, допитвам се до близките си, които имат верен вкус за това как изглеждам в определени дрехи или стил. Съпругата ми е един от верните компаси в това мое пътуване. Вслушвам се в чуждото мнение.

С годините някои мъже стават по-сексапилни от младостта си. Вие на какво дължите неизменния си чар?

– Всяка възраст си има своята хубост. Опитвам се да бъда верен на себе си, да бъда аз. Останалото ще каже публиката.

Орлин Горанов, Модна икона 2015, Любомир Стойков, секс

Българският мъж – чувства ли се добре в кожата си, джентълмен ли е?

Българският мъж трябва да наблегне повече на джентълменството, да направи дамите до себе си по-специални. В този унисекс свят, който напоследък стана много моден, някак се размиха отношенията между джентълмен и дама. Аз съм от старата школа и все още държа на подобни отношения, считам ги за нормални. Колкото повече се стараем да възпитаваме мъжкото в себе си и да бъдем джентълмени, толкова по-добре.

Може ли светът да бъде по-човечен? От нас ли наистина зависи това?

– След като задаваме този въпрос, значи би могло да се случи нещо хубаво. Ако ние самите не направим нищо в тази насока, значи сме загубили важна кауза от самото начало. Ако самите ние не си помогнем, няма кой да ни помогне. Стига сме се извинявали с народопсихологията, с неволята и още куп други неща, които биха ни попречили да направим това възможно. Аз съм оптимист и се надявам да се променят нещата, да можем един ден да кажем: Да, аз живях както трябва, направих който трябва щастлив и по някакъв начин съм успял да направя света около мен малко по-хубав. Музиката е универсалният език на всички народи, парите не са всичко в този живот, има много по-хубави неща, заради които си заслужава да се живее.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg