7 начина да успокоите детето си в самолета

0

След като вече сте си купили евтини самолетни билети за избраната дестинация, идва и денят на самия полет. Особено внимателно трябва да подходите, когато се качвате с дете на борда. То може да рита предната седалка или да оглася целия самолет с мощен рев. Или пък непрекъснато иска да пие, яде и ходи до тоалетната.

Предлагаме Ви няколко изпитани начина да го успокоите детето си в самолета.

Така ще се избавите от притесненията, че нарушавате спокойствието на пасажерите, много от тях не съвсем благосклонно настроени към близостта на ревливи и непослушни деца.

1. Събуйте обувките му. Децата обичат да са с боси крака. А и така никак не е приятно, дори болезнено, да рита предната седалка.

2. Ако пътувате с роднини или приятели, поискайте тяхното място да бъде пред вашето. Така ритниците в гърба поне няма да създават неудобство на непознати хора.

3. Не забравяйте да вземете любимата плюшена играчка на детето. Тя може да ви помогне да бъде буфер между агресивните крачета и предната седалка. А и не всяко дете обича да рита любимата си играчка.

с деца в самолет

4. Ако имате някаква любима на детето снимка или книжка – тя също може да ви спаси от неудобството след удари на пъргавите крачета.

5. След като събуете обувките му, поставете детето в скута си с разтворени крачета. Специалистите казват, че тази поза предизвиква сънливост и наследникът ви може да заспи.

6. Ако до този момент нищо не помага и вие вече усещате, дори и чувате недоволството на седящия пред вас, извинете се и предложете по какъв начин да компенсирате неудобството му.

7. Предложете на детето си телефона, с качени специално за него игри. Но го предупредете, че при най-малкото движение, той ще му бъде отнет. Понякога това помага на сто процента.

с деца в самолет

Ако вие сте този пасажер, който е подложен на непрекъснатите удари в гърба, първо предупредете родителя на детето, че това ви е изключително неприятно. Ако това не помогне – обърнете се строго към непослушника. Често пъти децата между 4 и 6 години не обръщат внимание на забележката на родителите си, но когато тя е отправена от непознат човек – те реагират на секундата.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg