Ето кое привлича милиони туристи в Мадрид

0

МадридЕдна от най-красивите европейски столици е Мадрид. Градът очарова милиони туристи всяка година с уникалните си забележителности.

Една от тях е най-големият и внушителен дворец на Стария континент – Palacio Real или Кралският дворец (на снимката вдясно). В него туристите могат да разгледат едва 50 стаи от изградените над 2 000, при това луксозно обзаведени.

Сред най-важните търговски райони в Мадрид е неговата най-оживена улица, носеща името Гран Виа. На нея са разположени голям брой хотели, кина, ресторанти и магазини. Освен с тях впечатлява и с уникалния си архитектурен дизайн.

МадридВ Стария град се намира построеният през 17 век площад Майор, който е един от най-големите в Мадрид. Заобиколен е от жилищни кооперация, а към него гледат 237 балкона.

Друг голям площад, който бива доминират от два небостъргача, е Плаза де Еспаня. На него са поставени бронзова статия на Дон Кихот и Санчо Панса (на снимката вляво), както и паметник на автора им Мигел де Сервантес.

МадридЕдна от най-големите местни забележителности е катедралата Нуестра Сеньора де Алмудена (на снимката вдясно), чието строителство е продължило около век и е била осветена от папа Йоан-Павел II през 1993 година.

Добра начална точка на разходката ви в Мадрид е площадът Пуерта дел Сол или Слънчевата порта (на снимката долу). Едно от най-оживените места в града, а в средата му е изградена голяма конна статуя на испанския крал Карлос III. Там се намира и статуята на мечката и ягодовото дърво, тежаща над 20 тона.

Мадрид

Сред задължителните дестинации в града е парка „Ретиро“ (на снимката долу), който е създаден като кралски. По време на Наполеоновите войни голяма част от постройките в него са били унищожени.

В една от двете останали постройки се намира и музея на армията.

Мадрид

През 1819 година е открит музеят Прадо (на снимката долу), в който са представени хиляди картини на най-големите художници. Сред тях Гоя, Рафаел, Рубенс, Ван Дайк и Тициан. Музеят е създаден от испанската кралица, която била възхитена от френския Лувър.

Мадрид

И още уникални места за отдих по света, представени в delo.bg:

Тайланд, дестинации, НеаполНеапол – многолик и с южен чар (снимки)

 

Тайланд, дестинации30 невероятни природни феномена от близо и далеч

 

Тайланд, дестинации, МуреаНай-красивият остров на света (снимки)

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg