За какво съжаляват хората към края на живота си

0

Животът е един, животът е кратък, животът ни е даден, за да го изживеем по най-добрия начин! Защото само веднъж сме на този свят в този вид и с този разум. Задавали ли сте си въпроса за какво бихте съжалявали най-много, ако усещате, че краят на живота Ви наближава (а той с всеки дъх се скъсява все повече и повече)? На този въпрос са отговорили в допитване потребителите на интернет портала Quora. Доста от посочените отговори под поставения така въпрос са очакваните – пропуснати възможности в кариерата, изневери през брачния живот, липсата на поколение и т.н.

Съгласете се, човек е добре да знае в аванс за генералните грешки, които го преследват с напредването на годините, за да съблюдава за подобни пропуски. Сред другите посочени неща, за които читателите на сайта съжаляват са и не дотам големи и значителни грешки в живота, за които дори и не сте се замисляли, че може да предизвикат у вас чувство на съжаление, че не сте ги изпълнили в живота си. Точно тези пет неща Ви предлагам тук. Всъщност, те не са толкова големи, но пък са лесни за избягване и всеки от Вас може да вземе необходимите мерки за изпълнението им още след края на тази статия. Убедете се сами!

Бънджи - Хоби против стрес

Стараете се твърде много върху придобиването на материални неща

Спрете да купувате предмети, започнете да „пазарувате“ преживявания. Всяко едно преживяване е покана за смисъл. Внимавайте да не откриете твърде късно, че задоволството и щастието не произтичат от Вашите хедонистични цели, сред които придобиване на пари, предмети, а защо не и хора.

Стремите се твърде много да угодите на всички останали

за любовта и винотоНапомняйте си по-често, че в цялата Вселена нито един човек не е по-достъпен за Вашата любов от… самите Вас! Осъзнаете ли го навреме, ще спестите всички мигове, които може да пожертвате в угаждането на някой друг. Обмислете това, за да не дойде ден, в който да съжалявате, че сте правили каквото е било очаквано от Вас, а не каквото Ви е искало сърцето!

Забравяте да се грижите са своето физическо здраве

Изборите, които правим със здравето и тялото си могат да ни преследват като зли демони на един по-късен етап от нашия живот. Погледнете се в огледалото и си задайте въпроса не е ли време да си създадете навик за редовен спорт тук и сега…

Напразно се притеснявате за неща, които всъщност не струват нервите и стреса Ви

как да бъда по-щастливЩе дойде момент, в който и Вие ще скубете косите си в печал, че сте прекарвали в безпредметни и необосновани притеснения голяма част от живота си. Доказва го и проучване на учените от американския университет Корнел. Авторите на изследването чували доста често отговори от доброволците, участвали в експеримента в напреднала възраст „Съжалявам, че се притеснявах толкова много за всичко“ и „Щях да отделям по-малко време за притеснения“. Не го допускайте и Вие…

Не отделяте достатъчно време и средства за пътуване

Същото проучване на Корнелският университет в американския град Итака, щата Ню Йорк дава наготово още един доста важен извод: „Пътувайте повече, когато сте млади! Не чакайте, докато Вашите деца поарснат или когато излезете в пенсия!“ Авторите на мащабното изследване са категорични: „Пътуванията трябва да се нареждат преди всичко, за което младежите харчат пари, тъй като носят изключително големи ползи за живота им въобще!

И още теми в delo.bg, които биха предизвикали интереса Ви:

Направете тези 10 малки промени, ако искате да бъдете по-щастливи и по-здрави

Обществото ни загива, а тези въздействащи до болка 10 илюстрации доказват това

Спрете да ползвате тези две думи, пречат на успеха Ви, твърди проф. Бърнард Рот

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg