Уникално: Хотел без стени! Ще резервирате ли?

0

Всеки от Вас поне веднъж в живота си е виждал какви ли не хотели – луксозни, евтини, с причудливи форми, кичозни, с изчистени форми, но със сигурност този ще Ви очарова! Най-малкото, че е под открито небе! Хотел без стени, чието име е Null Stern или „Нула звезди“ (въпреки че всички звезди на нощното небе са негови 🙂

хотел без стени

Каква е историята на необикновения хотел без стени, който привлича от началото на лято 2016 г. клиенти високо в швейцарските Алпи?

Null Stern не представлява нищо повече от една спалня с две нощни шкафчета и нощни лампи навръх величествената планина.

хотел без стени

Имате на разположение иконом, който ще достави закуската Ви в леглото, а банята е на 10 минути път с кола. Почти като в Surviver, нали?

хотел без стени

„Звездите на този хотел не са удобствата на самия хотел, а нашите гости. Лишихме се от стени, т.е. единственото, което остава е незабравимото преживяване на нашите клиенти“,

споделя един от основателите Даниел Карбониер. Той, заедно с братята Франк и Патрик Риклин са бизнес партньори в това необикновено начинание.

хотел без стени

Резервации за единствения по рода си хотел „Нула звезди“ са направени до самия край на 2017 г. Предвид огромното търсене, домакините планират да открият още легла под открито небе и в други райони на швейцарските Алпи.

Null Stern е разположен на 1970 метра надморска височина в планините на Граубюнден. Нощувката на открито ще ви струва 250 швейцарски франка (около 191 паунда) на вечер. Въпреки че стаята може да бъде запазена през всички сезони, без зимния резервациите могат да се отменят безплатно в последния момент заради лошо време.

хотел без стени

Оказва се, че това не е първия странен хотел на триото бизнес партньори. Те основават своя бранд „Null Stern“ през 2008 г., а първият им проект е в швейцарския град Tойфен. Той представлява трансформиран в хотел бивш ядрен бункер, по-известен като „първия в света хотел 0 звезди“.

„Въпреки че високопланинската версия на Null Stern е коренно различна от първия ни хотелски проект – ядрен бункер, същността и духа на концепцията остава същата! А именно да се настани гостът в центъра на преживяването и да се съсредоточи върху нематериалното чрез елиминиране на всичко останало до минимум“,

казва още Карбониер.

хотел без стени

Снимка от строежа на хотел „Нула звезди“! Гледката е впечатляваща, нали?

Снимки: Atelier für Sonderaufgaben

ВИЖТЕ ОЩЕ:

футуристичен хотелЛетящ хотел – където и когато поискаш (снимки)

 

футуристична яхта-хотелНово поколение яхта-хотел – само за ценители

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg