Уникално! Тропическа гора в хотел (снимки)

0

Точно когато си мислехме, че няма какво да измести най-големия закрит тематичен парк в света, Дубай отново ни доказа, че грешим. Последният смайващ мега проект е тропическа гора в хотел небостъргач – един друг свят, който ще бъде изграден за първи път в емирството. Гората с площ 7000 квадратни метра ще е част от Rosemont Hotel and Residences Dubai – луксозен хотел, част от веригата Хилтън. Очаква се той да посрещне първите си гости през 2018 г. Ще има 53 етажа, разположени в две кули – една със 448 стаи и втора с 280 апартамента.

тропическа гора в хотел в Дубай

Джурасик вдъхновение

„Концепцията е да се създаде уникално място в Дубай, а също и такова, което ще включва всички възможни начини за отдих и развлечения в себе си“,

обяснява главният архитект Диджей Армън.

тропическа гора в хотел в Дубай

Хотелът ще предлага развлечения за цялото семейство и то през цялата година.

„Тъй като няма да е разположен на брега на морето, се замислихме как да направим нов вид открито пространство и напълно да интегрираме природата в него“,

разказва Армън.

тропическа гора в хотел в Дубай

Отговорът е – тропическа гора.

„Вътре в гората ние създадохме пейзаж, който изцяло съответства на тропическата среда – пълно е с приключенски пътеки, плаж, басейн, водопади, потоци и кафене“,

казва архитектът.

тропическа гора в хотел в Дубай

Ще има и „праисторическо тресавище, вдъхновено от Джурасик парк.

„Технологичните характеристики включват модерна сензорна система за дъжд, която създава 360-градусово преживяване, симулиращо усещането, че навсякъде около вас вали, без самите вие да сте мокри“.

тропическа гора в хотел в Дубай

Датчици ще контролират къде да се изсипе дъждът, в зависимост от това къде се намират хората. Водата ще се събира и рециклира, за да създаде влажна среда, подобна на тази в тропическите гори. Външната тропическа гора ще се намира на най-високото ниво на подиума, свързващ кулите.

тропическа гора в хотел в Дубай

Проектът все още е в ранен етап на развитие, но отсега е ясно, че тропическите гори ще бъдат достъпни не само за гостите на хотела, но и за минувачите, туристите и жителите на Дубай.

Басейн от стъкло

„Хотелът ще предложи на гостите си стилни заведения за хранене, включително три ресторанта, лоби кафене и два бара“,

твърди мениджърът Марк Ногъл.

„Гостите ще имат достъп до напълно оборудвана фитнес зала. И още – открит басейн и спа център, където ще могат да се отдадат на луксозни процедури“.

тропическа гора в хотел в Дубай

Външният басейн ще бъде със стъклено дъно и бар. Роботизирана обработка на багажа, цифрови водопади и кинетични светлинни скулптури са сред акцентите в интериора на хотела.

тропическа гора в хотел в Дубай

Смартфон ще отключва и ще пуска осветлението и уредите в стаите. А всяка от тях ще предоставя уникална гледка към Персийския залив.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

футуристичен хотелЛетящ хотел – където и когато поискаш (снимки)

 

футуристична яхта-хотелНово поколение яхта-хотел – само за ценители

 

хотел без стениХотел без стени! Ще резервирате ли?

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg