Наглостта на постните човекоядци

4

Имаше една поговорка, която убедено гласеше, че човек е такъв или това, което яде. Осъзнавайки колко много са свинете в човешки дрехи, намирам известна логика в мъдрата хрумка. Дали това се дължи на консумацията на свинско месо или не, е въпрос на друга, все още неродена поговорка.

Наред с модните течения в облеклото, пиенето и секса, челна позиция заема и модата в храненето.

Храненето, като един естествен за биологичното ни съществуване процес, е достигнало висините на култура, мутирала до религия, окултизъм, секта, че дори и психическо заболяване.

Става въпрос за вегетарианството и всичките му производни течения, които искат да влязат в чинията и да ни кажат какво да ядем, какво да не ядем, как да го ядем и всички здравословни и морални причини, поради които трябва да го правим.

Тук религията не е намесена, заменена е от друга религия – религията на постните човекоядци.

За да бъда обективен и максимално точен, ще добавя само малко информация за вегетарианците и техните мутации тип Франкещайн.

Веганите – най-ревностните вегетарианци. Те като цяло избягват всичко, което има животински произход – месо, млечни продукти, яйца и риба. При веганството не рядко се избягва дори медът, защото той също има животински произход, тъй като се прави от пчели. Лакто-ово вегетарианци – тук „психическото“ отклонение отрича само яденето на месо, но не и на млечни продукти. Пескатарианци – при тази „секта“ се избягва месото, но се яде риба. Поло-вегетарианци – тук нещата са в противоречие. Поло-вегетарианците не ядат месо… с изключение на пилешко… логиката е, че пилето не дава мляко, може би, т.е., че не е бозайник, но да ги наречем пишман вегетарианците във фамилията.

Суровоядци – тук нещата са сериозни, суровоядците не консумират абсолютно никакви храни от животински произход. Това е най-строгата форма на вегетарианство. По своята същност тя се доближава до веганството, но е дори още по-ограничаваща, защото в суровоядството не могат да се консумират храни, които са преминали през обработка от над 48 градуса! Консумират се основно семена, ядки, пресни плодове и зеленчуци. Над 48 градуса? Фрутарианци – тук вече става забавно –  храната се състои почти изцяло от плодове (с малки изключения). Тук е много важно това, че ако едно растение трябва да бъде отрязано или умъртвено по някакъв начин, за да послужи за храна, фрутарианците не го консумират. Те ядат само това, което падне или може да падне от живото растение. Нещо не им вярвам. Къде ги чакат да паднат тези неща в големите градове или пък се хранят само през уикенда на село? Флекситарианци – нещото, с което мога да се съглася! Флекситарианците ядат предимно растителни продукти, но от време на време ядат месо и млечни продукти и мога да се басирам, че не изглеждат толкова налудничаво.

До тук с информативните справки. Да се върнем на миришещите на ацетон псевдоморалисти и природозащитници. Онез, които правят „кървави“ протести в центъра на големите градове в опит да ни кажат как да се храним. Скоро ще ни кажат и как да ходим по малка и голяма нужда и как да спим, бъдете сигурни.

Моралните убеждения на андрогенно изглеждащите същества са меко казано комични и са единствено плод на умопомрачение. Всичко опира до внушението за убийството, за езическото жертвоприношение, в акта на отнемане на живот за сметка на пълния стомах. Още по-шокиращо звучи, че за да дават мляко… животните се изнасилват, изкуствено се осеменяват и това е някакъв чудовищен престъпен акт, от който можем да се лишим. С една дума залагат на убийството и изнасилването повече, отколкото на каквито и да било здравословни причини, може би защото такива почти не съществуват. Ядящите месо, които те наричат карнисти от „carnivore” са по-лоши, по-свирепи хора, по-недоразвити и нееволюирали човекоподобни, приличащи повече на пещерняци.

Моето наблюдение обаче е друго. А именно, че

постните човекоядци са злобарчетата, които искат да направят света не по-добър, а по-объркан.

А той е подчинен на определена логика, определени закони, на биология, която е в противоречие с идеологията им. Яжте хляб без глутен, пасете трева, пушете трева, но не докосвайте пържола, яйце, сирене или мляко, защото те са продукт на насилието. В тях живее негативизмът и ужасът на убитото или изнасилено теленце, козичка или овчица.

Жената, правеща френска любов по Ваша логика, сигурно е човекоядка? Или пък сякаш флората, която ядете не е част от живия свят? Хората не са толкова глупави, колкото си мислите.

Здравословното хранене е разнообразното хранене, по-различно е от яденето на мъх и дървесни трици.

Ограничената консумация на месо, особено свинско също бих приел, но войната, която сте предприели, е обречена по една проста причина. Човекът се е съхранил като вид, защото е открил месоядството, а след това и огъня. И нещо много просто – месоядството е част от хранителната верига, в която най-високо седи човекът, макар в много случаи да не заслужава да е там.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!4 коментара

    • Надежда Петрова на

      @МАРИЯ ГЕОРГИЕВА Що да е тъпак, я помисли какъв сложен философски проблем ти постави за решаване: като си веганка и правиш свирка – изневеряваш на принципите си. Даже и да не гълташ хайвера, пак осмукваш бая биологични течности. От друга страна, като те онождат, същите биологични течности проникват в свещеното ти веганско тело и пак си в нарушение. Решението е пълно въздържане, което от своя страна е доказателство за рационалността на естествения подбор – тъпаците отпадат от генетичния фонд. Ето как веганите допринасят за човешката еволюция. Можеш даже да го ползваш за слоган на следващата веганска акция – „Стани Веган – Спаси Света От Себе Си! “ КЕК

Коментирай в Delo.bg