Непознатият Париж: тайните на Града на любовта

0

Градът на любовта, както е по-известен Париж, е световна туристическа дестинация. Едва ли има човек, който да не разпознае Айфеловата кула, Триумфалната арка или пък Лувъра. Париж е сред градовете, които могат да се похвалят с богатство от забележителности, част от които не са толкова популярни, но си струва да ги видите.

Една от тях са парижките пасажи, в които можете да се насладите на уникалната архитектура. Именно в тях имате възможността да разгледате богати художествени галерии, малки магазинчета и книжарници или пък да седнете в някое от симпатичните кафенета.

Париж

В Париж е разположен и музей на панаирното изкуство, в който актьорът Жан-Пол Фаван е подредил предмети, с които французите са се веселили на панаирите през последните два века. Посетителите на изложението могат да се възползват от възможността  да минат с гондола под свода на Венецианската зала или да се повозят на въртележка с велосипеди.

музей панаирно изкуство, Париж

Ако имате шанса да гостувате на нощен Париж, когато небето е ясно, задължително посетете обсерваторията на Сорбоната и погледайте звездите. Видимостта от там е много добра и към Люксембургската градина и неповторимите улички на Латинския квартал.

paris-night

Близо до хотел La Villa Paris можете да откриете железницата La Petite Ceinture, за която не всички парижани знаят. Тя е работила повече от век, но през 1934 година преустановява функционирането си.

Париж

В квартал Маре се разпростира малкият, но пък красив дворец Сюли, който е бил на Хенри IV през  XVII век. Днес сградата е приютила управлението на Центъра за исторически паметници. Дворецът може да се похвали със своя красив двор и оранжерия, до които достъпът е свободен.

сюли, Париж

В музея Deyrolle пък можете да разгледате различни препарирани животни, както и да закупите техни копия. Париж позволява да разгледате и нейните подземия, в които можете да наблюдавате пречистването на водата, различните прагове и водоскоци и да научите как е създадена градската канализация.

paris

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg