НЕВЕРОЯТНО! Вижте къде е раят на Земята

0

Земеделски производител от Виетнам открил най-голямата пещера в света. Пещерата е огромна, а в нея се крие един уникален подземен свят!

Пещерата Son Doong е най-голямата в света. Тя се намира на границата между Виетнам и Лаос. Входът й е открит през 1991 година от местния фермер Кхан Хоа. Но първата научна експедиция в пещерата е проведена чак през 2009 година от група британски учени.

Това, което може да се види в огромното творение на природата с размери над 5 километра дължина и 200 метра височина, е прекрасно и невероятно. Разхождайки се сред неповторимото съчетание от реки и гъста зелена джунгла, сякаш се връщате в праисторически времена. Досега такива природни картини можеше да се видят само по фентъзи филмите и видео игрите. Но сега това е една изумителна реалност, а гледката спира дъха!

Пещерата е отворена за посетители. Има, обаче, значителни ограничения в броя на туристите, които могат наведнъж да влязат в нея. За съжаление цялата екскурзия до там излиза много скъпо.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg