Раят на Земята съществува, построи го латвиец

0

Сигурно все някога сте си представяли как би трябвало да изглежда Раят, ако го има на Земята. Аз наистина съм си го представяла и останах изумена от това, че един човек е успял наистина да го сътвори. Да! Раят на Земята съществува, той не е просто фантазия.

Построил го е латвийският милионер Айварс Звирбулис. Той е проектирал уникално екологично селище, което след това е реализирал и то вече съществува. Намира се в околностите на град Цесис, в Латвия, на около 80 километра от столицата Рига.

Раят на Земята съществува! Построи го латвийски милионер

Айварс Звирбулис

Прекрасното селище сякаш е излязло от приказките. То се простира на площ от 30 000 хектара, в хълмист район, богат на гори и вода. Тази площ е закупена от автора на този уникален проект Айварс Звирбулис, който след завършването му го нарекъл „Градът на Слънцето“.

Освен, че е удивително красиво и спокойно място, там съществуват специални правила, а ежедневието на хората е много по-различно от обичайното. Богатият латвиец Айварс Звирбулис признава, че идеята за създаването на това приказно село го споходила заради неговото лично желание да живее на подобно място.

Раят на Земята съществува! Построи го латвийски милионер Представял си собствена комфортна и луксозна къща, която се намира на изключително живописно място в гората и разположена съвсем близо до вода.

Така решил да създаде такава къща за себе си и за други, които биха искали да отседнат на подобно място. Всички къщи в това райско местенце са изградени изцяло от екологични материали.

Всяка от къщите има прилежаща площ от 0,4 до 1,3 хектара, където има малко езеро и гора. Къщите притежават всички съвременни удобства, имат централна канализация, електричество и високоскоростен интернет. Отопленията на жилищата също е екологично, защото за тази цел се ползва основно топлината на земята.

Раят на Земята съществува! Построи го латвийски милионер

Раят на Земята съществува! Построи го латвийски милионер

До всяка къща е поставена геотермална топлинна помпа с дълбочина 90-100 метра. Тя преобразува топлинната енергия от земята и с това постоянно целогодишно отопление се осигурява топлина на къщата и топла вода.

Само през зимата, когато става наистина студено, обитателите на тези къщи се налага да използват огнището, с което разполага всеки дом.

Раят на Земята съществува! Построи го латвийски милионер

Ясно е, че тези жилища – мечта са построени в район, който е екологично чист. А това предполага, че по улиците и дворовете им съвсем свободно се разхождат сърни, елени и други горски обитатели.

paradise4

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg