Хотел с… гробище на борда! Идвате ли на круиз?

0

Бихте ли почивали в мир? Плаващ хотел ще предлага круиз с кино, ресторанти и… гробище за до 48 000 урни. Предприемчиви бизнесмени са на път да превърнат

кораб за круиз в плаващо гробище.

Те се нуждаят от 55 милиона евро, за да създадат плавателен съд, който да побира десетките хиляди погребални урни. Морски клуб търси инвеститори за проекта, който ще даде нов смисъл на израза „погребан в морето“.

круиз с гробище

H.K. Ship Art Club предлага превръщането на 60 000 тонен круизен кораб в гробище, което ще бъде на пристан в Хонконг. Ако е необходимо, корабът ще може и да отплава. Но, изключителното е, че съдът ще функционира също и като хотел, и ще предлага набор от услуги, които обикновено са свързани с круизите.

круиз с гробище

Според плана, на борда ще има още ресторанти, фитнес зали и дори кино. Специално обучен персонал ще извършва погребалните церемонии и ритуали, съобразени с всички основни религии. Освен това, ще има и зала за 1000 посетители.

круиз с гробище

Всички на борда ще могат да остават в хотелските стаи, ще имат достъп до фитнес залите, ресторантите и киното. Ще има лекции по философия и теология, както и обиколки на кораба. През определени периоди от годината, когато хората обикновено посещават гробовете на близките си, посетителите ще имат право само на три часа престой на борда.

Въпреки че изглежда необичайно, това не е първият път, когато в Хонконг е предложена идеята за плаващо гробище. Bread Studio, компания за дизайн с офиси в Хонконг и Лондон, разработва подобен проект през 2012 година. Корабът, кръстен „Плаваща Вечност“, е проектиран да побира тленните останки на 370 000 починали.

круиз с гробище

От Bread Studio са се свързали с корабния клуб, разработващ същия проект, с идеята за съвместна работа. Хонконг е пословично гъсто населен и намирането на място за починалите е също толкова голям проблем, както и за живите. Според доклад на Bloomberg, за използването на обществените погребални урни се чака до пет години.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

новите погребения - стиска ли ВиНовите погребения! Стиска ли Ви?

 

 

футуристичен хотелЛетящ хотел – където и когато поискаш (снимки)

 

футуристична яхта-хотелНово поколение яхта-хотел – само за ценители

 

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg