Новите погребения – стиска ли Ви?

15

Новите погребения - ковчези-капсулиПредложение за нов вид погребения предлагат предприемчиви италиански иноватори!

Дали в близкото бъдеще ковчезите за погребения ще изглеждат точно така?

Създателите на Монди капсулата твърдят, че в рамките на няколко години

традиционните погребения ще бъдат безвъзвратно част от миналото.

Хората ще бъдат погребвани в капсули, прикрепени към дървета разсад, а гробищата ще се превърнат в зелени гори.

Забележителните идеи на италианската фирма са биоразградимите екологични капсули изцяло да заместят традиционно използваните при погребенията ковчези.

Новите погребения, ковчег-капсулаКапсулата ще бъде с формата на яйце, в което ще бъде поставяно тялото на починалия човек.

Позата, в която ще бъде поставяно тялото, ще бъде ембрионална, както в майчината утроба (друг е въпросът как ще бъде свит в тази позиция).

Иновативният „ковчег” ще бъде заравян в земята, с младо дръвче с корени върху него.

Идеята е капсулата да бъде посадена в земята като семе, от което дървото да черпи необходимите минерали, за да расте и да се развива.

Капсулата ковчег ще бъде изработвана от изцяло биоразграждащи се материали. Това прави бъдещата алтернатива 100% екологична и предвещава огромен успех и одобрение.

Новите погребения

Идеята на италианската компания е спорна и неконвенционална. Не можем да не признаем, че капсулите, прикрепени към дървета, представляват една изключително екологична опция.

Новите погребения, ковчези-капсули

Когато дърветата израстат ще се оформят Паметни гори – както наричат оригиналните капсули създателите на проекта.

Новите погребения, традиционен и нов гробищен парк

Близките на починалите пак биха могли да ходят на гроба, така както го правят и в настоящето – в гробищните паркове. Така страхът при част от хората от съвременните гробища, особено като тези в България, ще изчезне.

Какво е Вашето мнение? Ще бъде интересно да го споделите с другите читатели на delo.bg.

Показана е 1 от 1 страници
loading...
Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!

          


15 коментара

  1. Силвиа Георгиева на

    На мен идеята ми харесва. Много по-приятно ще се чувства човек в красива гора, отколкото с тъжното, подтискащо чувство сред хиляди кръстове.

  2. Б. Иванов на

    Все пак не забравяйте, че почти детското ви желание едно растение да израсте черпейки сили от тленните ви останки ще трябва да се пребори с изключителната консервативност на погребалните ритуали в цялата история на всички народи. Давам си сметка,че положителните ви коментари най-вероятно са резултат на общочовешкия стремеж към вечност, или поне прераждане. И аз не съм изключение. Предпочитам менделеевата таблица която ходи в обувките ми един ден да послужи за начало на нещо живо и красиво.

  3. Ирина на

    А как близките на починалия ще разпознават под кое дърво е погребан? Трябва да има нещо, с което да се разбира.Иначе идеята е интересна.

Коментирай в Delo.bg