Автомат за разкази е новият хит в градския транспорт

0

Случвало ли Ви се е да Ви налегне отегчението от това, че Ви предстои дълъг път след работа до вкъщи с градския транспорт? В час пик, минавайки през десетки светофари. И за цялото това затруднено и мъчително придвижване нямате под ръка вестник или книга, за да мине времето по-бързо.

автомат за разказиТова вече не е проблем, поне в един френски град, защото на помощ идват специални автомати, които разпечатват къси разкази! Да, това е новият хит във Франция. Изключително популярни са в град Гренобъл, пилотното място за тази приятна инициатива на местното издателство Short Edition.

Предприемчивите издатели, които измислили иновативния подход за пълноценно минаване на времето за пътниците в градския транспорт, са изключително доволни, тъй като само за две седмици над 10 хиляди души са се възползвали от кратките истории, които принтира апаратът.

Ползвателите могат да си разпечатат от автоматите къси историйки за четене, които отнемат вниманието за три до пет минути.

Любопитна подробност е, че

автоматите за разкази работят безплатно.

автомат за разказиОт тях можете да се сдобиете не само с кратки разкази, но и със стихове и комикси.

600-те произведения, които се предлагат, са подбрани с онлайн гласуване на сайта на Short Edition от 60 000 представени варианта.

Недостатък е, че пътниците не могат да си избират какво да прочетат, тъй като машината ги разпечатва в произволен ред. Технологията се очаква да бъде разпространена и в други градове, предвид успеха си.

автомат за разкази

Интерес към автоматите, които по един приятен начин възвръщат интереса към четенето са проявили не само компании от други френски градове, но и от редица държави в Европа. Запитвания за технологията има и от САЩ, Австралия, Канада, Чили, Тайван, а също Русия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg