Журналистка е най-възрастната състезателка на зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг

0

Най-възрастната участничка на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг е канадската журналистка Шерил Бърнард. Тя е родена на 30 юни 1966 г. и на нейните 51-а години и ръст 163 см е в перфектна физическа форма. През декември миналата година стана ясно, че трябва спешно да замени Чери Крейвязук в канадския отбор по кърлинг.

Шерил Бернард, Пьончан„Нямах време да се колебая, да облека екипа с кленовия лист е гордост за мен“ –

споделя Шерил Бърнард.

През 2014 г. Шерил обяви официално, че прекратява спортната си кариера, за да може да бъде по-дълго време със семейството си, да се отдаде на журналистиката и благотворителността, както и на любимото си хоби – голфа.

Бърнард започва работа като спортен коментатор в канадската национална телевизия, но продължава да тренира с екипа от зимните игри във Ванкувър, където спечелва сребърен олимпийски медал.

На 23 години Шерил Бърнард регистира своя брокерска компания, която ръководи 11 години, след което я продава, за да има повече време за кърлинга и журналистическата професия.

От 2003 г. до 2007 г. тя участва дейно във Канадската фондация за борба с рака на гърдата, която набира 1 милион долара. През 2005 г. името й е в съавторство на книга, разглеждаща психологическите аспекти в кърлинга. Шерил ръководи училище за скални спортове.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg