Методът, с който отслабваме успешно, дори когато диетите не работят

0

Всеки в някакъв етап от живота си се е изправял срещу предизвикателството “контрол на теглото”. За някои хора това се случва с лекота, а за други е тежка битка с неизвестен край.

Каква е причината диетите и спортните програми да не работят? Възможно ли е да има начин човек да се храни и да се наслаждава на храната, и в същото време да отслабва?

Какво, ако ви кажа, че излишните килограми, невъзможността да следвате стриктно диета и спорт, неудържимите изблици за храна и йо йо ефекта не са по ваша вина? Не защото сте мързеливи, безволеви или лакоми. Причината е другаде. И точно с този метод, всеки може да постигне желаното тяло докато се наслаждава на добрата храна.

Появяват ли се често в живота ви моменти в които се чувствате напрегнати, стресирани, тревожни, апатични или депресирани? Или имате затруднения със съня? Или сякаш сте на скоростна лента, която се движи твърде бързо, а не виждате изход от нея? Или сте преживяли силно стресиращо събитие, раздяла, или сериозна промяна в личния и служебния живот?

Тогава е много вероятно стресът в живота ви да допринася и дори да е причина за излишните ви килограми.

Хиляди са хората, живеещи в денонощен повишаващ се стрес. Често работят до пълно физическо и психическо изтощение работа, която едва покрива базовите нужди и не доставя радост. Мнозина работят всекидневно в застрашителна среда на враждебност, конкуренция, агресия – сякаш са на бойно поле.  Личните ангажименти и неудовлетвореност също нарастват и напрежението, и натискът от всички страни достигат точка на кипене.

Неусетно емоционалният живот се превръща в истинска каша. Хората обаче не са свикнали да му обръщат внимание. Само докато външните тревожни признаци не подскажат правилната посока.

Какво общо има стресът с наднорменото тегло? ВСИЧКО! Ако искате да се освободите излишните килограми – освободете се от стреса и въведете емоционална хармония във вътрешния си свят. Стресът причинява биохимични промени в тялото които водят до масивно покачване на излишни килограми.

коя държава има най-добрата диета в светаЕто коя държава е с най-добрия хранителен режим в света

 

Изпитвали ли сте глад без никаква ясна причина? Събуждали ли сте се през нощта с неутолимото желание за най-боклучавите храни?

Това може да се случи на всекиго в някакъв етап от живота и обикновено лесно можем да се справим с проблема. Но когато сте подложени на хроничен стрес, апетитът за храна е неутолим – по всяко време на денонощието. Ето какво се случва в тялото: хроничният стрес държи нервната  система в постоянно положение “бъди нащрек за опасност”.

Това могат да бъдат неспирните тревожни мисли за минало събитие, за ежедневието на работа или вкъщи, или реалната напрегната среда, за финансовите, или любовните проблеми. За подсъзнанието обаче, реалността е буквална и то е в постоянен защитен режим “Борба или Бягство”.

Това е крайно състояние, което подсъзнанието разчита като “застрашаващо живота”. Подсъзнателната автоматична реакция на мозъка е да събере още енергия чрез храна, за да се справи с опасността. Затова предизвиква състояние, имитиращо глад. Тялото се обърква и ви подава сигнал да ядете повече храна. За жалост, модерният свят предлага твърде много псевдо-храни, и комбинацията им с този базов инстинкт на тялото за справяне със стреса, водят до опустошителни резултати.

Разбира се, когато килограмите натежат и тялото започне да се задъхва, сме склонни да повярваме, че всичко е по наша вина. Търсим перфектната диета, режим за хранене и спорт, и това донякъде е добре. Само докато се убедим, че поредната диета не дава желаните резултати и потънем в бездната на вината и самосъжалението. И още храна.

за жената диети и хранителни режимиЗа жената – 20 диети, с които ще отслабнете трайно

 

Всички диети и упражнения на света са безполезни, докато не въведем в тялото си баланс – отвътре навън. Умственото и емоционалното здраве поставят основите на физическото здраве. Умът, емоциите и тялото са в неделима цялост. И много често, търсейки решение за натежалото тяло, неочаквано го намираме когато първо намерим вътрешния, емоционален мир.

Първата крачка към отслабването е да си дадем сметка, че стресът в живота ни влияе директно за излишните килограми.

Втората стъпка е да намерим нашия метод, чрез който да освободим стреса, травмите, напрежението. И то да е  безопасно и с постоянен ефект. Без да гладуваме, без да се лишаваме от семейството, приятелите или работата.

Много методи работят за редуциране на стреса – медитация, йога, визуализации. Но има един метод, постигнал удивителни резултати за хиляди, признат в научните среди и доказан чрез медицински изследвания и дългогодишна практика. Техники за емоционална свобода (ТЕС).

Мартина ИвановаМартина Иванова, дългогодишен терапевт и преподавател по ТЕС, споделя:

Когато човек преживява безпричинно, емоционално хранене, когато диетите и спортът не дават очакваните резултати, когато сами неусетно саботирате прогреса си, когато ненужното тегло се завръща, трябва да търсим причините другаде, не в тялото. Задължително има емоционална блокировка, която саботира отслабването.

Техниките за емоционална свобода могат да ни помогнат лесно да стигнем до причините за тази блокировка и да ги освободим. След това отслабването на тялото е само въпрос на време.

В терапевтичната работа, истинските емоционални причини-блокировки зад наднорменото тегло са понякога изумителни. Те са несъзнавани и когато ги намерим и освободим, облекчението е неописуемо. Те могат да бъдат най-неочаквани, например:

– имам подсъзнателен страх от агресивната заобикалящата среда (тялото се опитва да се защити като се обвие в “защитна броня”;

– имам нужда да бъда забелязан, да си тежа на мястото (тялото натрупва килограми, за да направи впечатление);

– чувствам се неспособен да направя нова творческа крачка (затова тялото трупа килограми и се обездвижва);

– чувствам, че не е безопасно да съм женствена и привлекателна, защото може отново да преживея насилие;

– изпитвам страх от лишения – финансови, материални, трябва да спестявам. Навярно поради преживяни някога такива (затова тялото ми трупа резерв);

– чувствам самота, емоционална празнота (и се опитвам да я запълня с храна).

Разбира се, това са дълбоко вкоренени в подсъзнанието модели, които не осмисляме с рационалния ум и не си причиняваме осъзнато. Но нима в нощният повик за храна има нещо логично? Той е спонтанна реакция на подсъзнателната програма, управляваща биологията.

отслабване, delo.bg7-те съвета на мъжа, свалил над 100 кг без диети

 

Техниките за емоционална свобода ни помагат сами, или с помощта на терапевт да идентифицираме и освободим тези емоционални блокажи.  Базирана на древната акупунктура, техниката представлява потупване с пръсти по 10-на акупунктурни точки по лицето и тялото, докато се изпитва негативната емоция, физическата болка, дискомфорт. Потупването освобождава кинетична енергия, която активира и прочиства от блокажи енергийните меридиани в тялото. Това помага за бързото освобождаване от неприятното чувство.

ТЕС обхваща всичко онова, което се случва едновременно в ума, емоциите и тялото с цел освобождаването и трансформирането му.

Водещи учени, терапевти и медици, използват  този метод на “меридианно потупване” за лечение на широк спектър от състояния, включително наднормено тегло. Хора на шоубизнеса, политиката, спорта и бизнеса го използват за да се справят с проблемите и да постигнат върхови резултати.

диети6 изпитани диети на световни звезди за топ форма

 

Докато потупвате по показаните на схемата акупунктурни точки в точна последователност , минавате през големите емоционални предизвикателства в живота ви. Изговаряте на глас как ви кара да се чувствате тази случка. Почти веднага, в рамките на няколко минути, кинетичната енергия от потупването изпраща успокоителен сигнал в мозъка. Той намалява стресовата реакция и създава усещане за покой.

Промените са забележими, осезаеми, проследими със замерваща апаратура и в някои случаи – преобръщащи живота.

Потупването с ТЕС е безопасна, лесна за усвояване и приложение практика, както с терапвет, така и самостоятелно. Можете да я прилагате навсякъде и по всяко време. Това я прави изключително мощен инструмент за самопомощ. Дори да сте скептични, просто опитайте – можете единствено да спечелите. Също както стотиците постигнали мечтаното отслабване. Отслабване с потупване и наслада от добрата храна.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg