Терзиев стяга куфарите за Италия

0

В този квалификационен цикъл отново ни биха като брашнян чувал, станахме за подигравка на половин Европа и за пореден път доказахме, че нямаме футбол или поне такъв, с който да се гордеем. От всичките тези мачове, които изиграхме, трудно можем да си извадим някакви положителни изводи за играта ни, но пък мачовете с Италия си бяха плюс за нас. Не говоря за това, че ни биха само с 1:0 и ни запазиха достойнството. Италианските отбори имат добра скаутска мрежа на Балканите и често пазаруват от този пазар, защото е евтино, а и често се появяват диаманти, които на Ботуша блестят с екипите на отборите от Серия А. Последният български национал, който подсили италиански отбор, е Ивайло Чочев, а халфът е един от играчите, които се представят на ниво с екипа на националния отбор.

По време на мачовете с Италия е имало доста чужди скаути, които да следят футболистите на терена и хора от Фиорентина са харесали нашия централен бранител Георги Терзиев.

Терзиев

Терзиев е бивш играч на Черноморец, юноша е на клуба, но като дете е играл и за Нафтекс. През силния период на Черноморец в „А“ група Терзиев се доказа като железен бранител, който заслужава доверие. Едва на 17 години той бе несменяем титуляр в селекцията на Красимир Балъков, а по тове време отборът от Бургас се бореше за първите места в родния шампионат.

Терзиев корица

Отборът на Лудогорец се нуждаеше от добри защитници след първата си титла в „А“ група и реши да закупи именно младия Терзиев от Черноморец. В състава от Разград му е трудно да се пребори за титулярно място, все пак Козмин Моци си спечели статус на икона в Лудогорец, но младият национал се разписа в Шампионска лига срещу Ливърпул и по този начин донесе точка на своя отбор в най-трудния турнир в Европа.

Не знам дали Терзиев ще подпише с Фиорентина, но съм сигурен, че ще играе на високо ниво, защото той го заслужава!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg