Ето го! Мъжът, който не се е къпал 12 години

0

12 години! Точно толкова един американски химик не е влизал по душа! Със сигурност няма да повярвате, но историята му вълнува и буди отвращение у едни, но възхита у други. Преценете сами!

Дейвид Уитлок не се е къпал 12 години

Дейвид Уитлок не се е къпал 12 години

„Може да съм луд, но в никакъв случай не съм глупав!“

Това твърди пред британския вестник Таймс Дейвид Уитлок, ученият, който от 2003 г. не се е къпал. Странният британец е категоричен, че дори и в момента е в пъти по-чист от хората, които влизат в банята сутрин и вечер.

Не си мислете, че химикът не използва препарати, за да съхранява тялото си. Сапунът и душът Уитлок е заменил със специален спрей, наречен АОБ (Амоняк-оксидни бактерии). Как му хрумнала идеята?

В началото на новото хилядолетие негова близка приятелка му задала следния въпрос: „Защо конете се въргалят в прах и кал?“ Търсенето на отговора предизвикало у Дейвид интерес към микроорганизмите, които живеят във водоемите, на сушата, и върху тялото на всеки човек. Химикът най-сетне открил отговора на въпроса. Според него, част от животните обичат банята от кал, защото така набавят достатъчно количество бактерии за своето тяло. Така тяхната пот, която отделят през топлата част от годината не мирише. По аналогичен начин функционира и човешката пот. Тя се превръща в неприятно миришещ амоняк, който може да се неутрализира само с бактерии. Дейвид Уитлок, който е възпитаник на световноизвестния Масачузетски технологичен университет е категоричен, че по-голямата част от човечеството, заради своята редовна хигиена елиминира добрите телесни бактерии.

Милиарди бактерии е „запазил“ или развил по тялото си Дейвид Уитлок след дълги 12 години на въздържание от баня. Той поддържа бутиковата си хигиена като пръска тялото си с АОБ бактерии. Набавя ги от свинарници, кокошарници и обори за крави и овце. Естествено, има и изключение! Химикът мие всеки път своите ръце след тоалетна и преди хранене.

Дейвид Уитлок не се е къпал 12 години

Странният учен твърди, че никога откакто не се къпе не е миришел, благодарение на този чуден спрей. Но бактериите могат още повече. Уитлок твърди, че АОБ прави кожата му по-мека и доста по-здрава. Дори нещо повече. Химикът започва кампания за събиране на пари, с които ще се опита да популяризира своя чуден спрей. Мотото на кампанията е „Бактериите са новото „черно“, носете го всеки ден“. Проектът е в самото начало, но въпреки това има изключителен интерес към спрея АОБ, макар че той все още не се произвежда.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg