Пиронкова се даде на Азаренка на „Фед Къп“

0
Kostova Govorcova

Елица Костова отстъпи пред Олга Говорцова с 2:6, 3:6

Беларус победи България с 3-0 и така страната ни остана в първа дивизя на „Фед Къп”. Бившата №1 на планетата Виктория Азаренка се наложи с 6:3, 2:6, 7:5 над Цветана Пиронкова в изключително драматичен двубой. Преди това нашата Елица Костова също загуби, но от Олга Говорцова с 2:6, 3:6. В мача на двойки Виктория Томова и Диа Евтимова отстъпиха с 5:7, 1:6 на Саснович и Лапко. На 5 февруари българките ще спорят за второто място с Грузия.

Пиронкова изигра хубав мач срещу Азаренка, макар и в началото да губеше с 0:4. Във втория сет обаче, играта й се подобри, като го взе категорично с 6:2, а в третия поведе с 3:0. Виктория обаче успя да обърне и взе мача.

pironkova„Добре играх и можех да спечеля. В края не издържах, за което съжалявам. Яд ме е, след като водех с 3:0 с два пробива в третия сет. Нямам представа дали това беше един от най-силните ми двубои, тъй като от една страна се представих добре, но от друга – загубих мача“

, каза Цвети.

Азаренка пък изглеждаше доволна от успеха срещу българката. Според представителката на Беларус се е получил доста силен двубой, а темпото на цялата игра е бил на доста високо ниво и то през цялото време. По думите на Азаренко най-важното за нея е, че е горда с тази победа.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg