Мирела Демирева донесе втори медал за България от Олимпиадата в Рио де Жанейро

0

Нов успех за България от Олимпиадата в Рио!

Елица Янкова с бронз от Олимпиадата в Рио

Елица Янкова

След бронза на 21-годишната Елица Янкова в надпреварата по борба в категория до 48 килограма, страната ни може да се похвали с втори медал. Негов носител е софиянката Мирела Демирева в дисциплината висок скок.

26-годишната ни атлетка изравни своето лично най-голямо постижение.

С 1.97 м. Мирела Демирева грабна сребърния медал в тази нелека дисциплина.

Златото остана при безгрешната 37-годишна Рут Бейтия от Испания. Третото място е за Бланка Влашич от Хърватска, която е със същия резултат като на нашето момиче, но постигнат от третия път.

Мирела беше на косъм от златото – малка грешка я лиши от първото място на стартовата височина от 1.88 м. След това нашенката беше безгрешна до 1.97 м. После в първия опит на 2.00 м беше съвсем близо до успеха. Мирела Демирева е възпитаник на холандския треньор Рини ван Лееуин.

Мирела Демирева със сребро от Олимпиадата в Рио

Мирела Демирева

Ето и първите думи на сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио се Жанейро Мирела Демирева:

„Беше наистина невероятно! Докрай се борех за златния медал. Не допуснах нито за миг да се разконцентрирам!“

До момента среброто от Олимпиадата в Рио е най-значимият успех в кариерата на Мирела Демирева. Второ място преди месец успешната българка завоюва и в Амстердам на Европейското първенство. Демирева има и два финала на шампионати в Европа. През 2012 г. тя стана осма в Хелзинки, а година по-късно – седма в Париж. През 2008 г. се окичи със сребърен медал на Световното първенство за девойки.

Среброто на Мирела Демирева всъщност е и първото олимпийско отличие в родната атлетика през последните 16 години. Последно Тереза Маринова грабна отличието в Сидни през 2000 г. в тройния скок. Отличието на Мирела е първото за българка от олимпиада в скока на височина след Атланта през 1996 година, когато неповторимата Стефка Костадинова спечели златото в скока на височина.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

призрачните олимпийски градчетаПризраци от бетон: как изглеждат днес 5 олимпийски градчета

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg