Гордост! Златните момичета с олимпийски медал

0

Българският ансамбъл направи страхотно състезание и спечели бронзов медал в многобоя на олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио де Жанейро. Така гимнастичките донесоха трето отличие на България от Рио след среброто на Мирела Демирева в скока на височина и бронза на Елица Янкова в категория до 48 килограма в турнира по борба за жени.

Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова изпълниха страхотно съчетанията си на финала и събраха сбор от 35.766 точки.

 

 

Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки на пет ленти и 18.066 точки на два обръча и три чифта бухалки. Това е първо отличие за български ансамбъл от олимпиада след бронза в Атина 2004. Българките гимнастички показаха невероятна воля и характер, за да стигнат от отличието предвид трудностите, които преживяха в последните месеци. Както е известно, Любомира Казанова влезе в отбора едва преди два месеца след инцидента с Цвети Стоянова.

Златните момичета от България и испанките единствени не допуснаха грешки в двете си композиции, докато Русия имаше изпускане в изпълнението си на пет ленти.

Възпитаничките на Ина Ананиева получиха оценки от 17.700 точки на пет ленти и 18.066 точки на два обръча и три чифта бухалки. Това е първо отличие за български ансамбъл от олимпиада след бронза в Атина 2004. Българките гимнастички показаха невероятна воля и характер, за да стигнат от отличието предвид трудностите, които преживяха в последните месеци. Както е известно, Любомира Казанова влезе в отбора едва преди два месеца след инцидента с Цветелина Стоянова.  Българките и испанките единствени не допуснаха грешки в двете си композиции, докато Русия имаше изпускане в изпълнението си на пет ленти.

Много от гимнастичките в българския ансамбъл обаче се очаква да прекратят кариерата си след олимпийските игри. Олимпийски шампион стана Русия със сбор от 36.233 точки, а на второ място завърши Испания с 35.766 точки. Испания и България са с равен сбор от 35.766 точки, но испанките са втори, тъй като имат по-висока оценка за изпълнение в първото съчетание на ленти. Испания получи 8.900 точки за изпълнение, а България – 8.800.

Гордост! Златните момичета с бронз от Олимпиадата в Рио

Рускините Вера Бирюкова, Анастасия Близнюк, Анастасия Максимова, Анастасия Татарева и Мария Толкачева защитиха титлата си, въпреки че единствени от призьорките допуснаха грешки. Русия има златни медали от 2000, 2004, 2008 и 2012 година, а през 1996 година завърши на трето място. Челната осмица допълват Италия, Беларус, Израел, Украйна и Япония.

Източник: БТА

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg