Мъжката ни двойка се размина с медала от световния турнир по тенис на маса в Панагюрище

0

Мъжката ни двойка Теодор Александров и Денислав Коджабашев се размина на победа от спечелването на медал на продължаващото четвърти ден в Панагюрище Seamaster 2017 ITTF World Tour Asarel Bugaria Оpen по тенис на маса, с награден фонд 130 000 долара.

Домакините загубиха от силния индийски дует Антхони и Шети с 0-3 (- 8, -9, -4) и сложиха край на българското участие в турнира, който е един от 12-те, даващи точки за попадане сред 16-те най-силни състезатели в света. Финалната надпревара на най-добрите е в средата на декември в Астана (Казахстан) и ще бъде с $1 милион награден фонд.

Другите две срещи, очаквани с най-голям интерес от зрителите през вчерашния ден в Арена Асарел, бяха между №4 в света, германеца Дмитрий Овчаров и шведа Елиас Ранефур, под №200 в световната ранглиста, както и между нигериеца Куадри Аруна (№29) и японеца Юто Кизукури (№93) – на снимката.

тенис на маса, шампионат в Панагюрище

Овчаров, който се подготвя под ръководството на китайски специалист, изоставаше с два гейма, но в следващите четири разликата в класите си каза дума. Все пак младият швед направи всичко възможно и публиката стана свидетел на тенис на маса от световна класа.

Специалистът по драматични победи Аруна, който определено се радва на любовта на зрителите в залата, изтръгна успеха след невероятни обрати, при 1-3 гейма показа завидно хладнокръвие и сякаш предимството му бе в опита и самочувствието.

В ранния след обяд днес Овчаров и Аруна ще имат за съперници в четвъртфиналите съответно Мизуки Ойкава (№115) и Асука Мачи (93) от Япония. При успех на, в късната вечерна сесия двамата ще трябва да излъчат единия финалист.

Другите два четвъртфинала са изцяло японски – Кенжи Матсудайра (№118)– Кента Тазое (№107) и Жин Уеда (№42) – Кента Матсудайра (№16).

При жените доминацията на японките е убийствена, като още след първия кръг в надпреварата останаха само представителките на Изгряващото слънце. С най-предно място в световната ранглиста сред тях е Касуми Ишикава – №7. Сред останалите седем четвъртфиналистки – шест са сред първите 30 в света – Ито (11), Сато (12), Хашимото (15), Хаята (24, на заглавната снимка), Мори (26), Като (30) и само младата Сасао е 109-а.

Финалите са в неделя, като последна в 15,45 ч. ще започне срещата между мъжете.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg