Австралийка стана свидетел на три атентата в Европа за последните три месеца

0

Знак от съдбата ли е да станеш пряк свидетел на три атентата в Европа за последните 90 дни? На този въпрос трябва да си отговори австралийката Джулия Монако, която е била в епицентъра на едни от най-зловещите терористични атаки на Стария континент по време на своята туристическа обиколка.

Джулия, която е от Мелбърн, е видяла ужаса в очите на хората, претърпели атентатите, но лично тя не е пострадала в нито един от тях.

Терор в Барселона

26-годишната жена за последно се оказала на метри от кървавата трагедия в сърцето на Барселона на 17 август. Тогава шофьорът на взет с чужди документи за самоличност бял микробус го вряза в пешеходци на главната улица „Ла Рамбла“. 13 загинаха, а други 130 са ранени при жестоката атака. Трима от заподозрените четирима съучастници в терористичния акт в Барселона са били убити от полицията в хода на операцията в курорта Камбрилс в четвъртък срещу петък. Между тях е и шофьорът на микробуса – 18-годишният Муса Укабир, с който беше извършено нападението в късния следобед на четвъртък в центъра на Барселона. На свобода остава само един заподозрян. Предполага се, че стова е Юнес Абуякуб.

Австралийската туристка Джулия Монако пазарувала с приятели в близък до кървавата баня магазин на „Ла Рамбла“, когато станало покушението срещу невинни хора.

„Не успяхме да видим самия бус, но пък видяхме полиция и хора, които току-що бяха станали свидетели и потърпевши на нещо ужасно. Заради полицейските разпоредби, останахме затворени в магазина, а хората около мен на моменти започнаха да се изнервят“ –

сподели Джулия.

атентат в Барселона

Цветя и свещи в памет на загиналите в Барселона има на мястото на трагедията на ул. „Ла Рамбла“

Два месеца по-рано тя се оказала блокирана в лондонското метро, когато на трима въоръжени с ножове мъже, вилняха и нападнаха пешеходци на London Bridge. Отново през юни Джулия е била в катедралата „Нотр дам“ във френската столица, когато пред сградата на божия храм мъж нападна полицай.

Джулия е категорична, че въпреки трите злощастни събития, на които е станала свидетел по време на туристическата си обиколка из Европа, не възнамерява да се откаже от пътешествията по света.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg