Мъж вилня с нож в центъра на финландския град Турку, има жертви и ранени (видео)

0

Мъж рани с нож пешеходци в центъра на финландския град Турку в късния следобед на 18 август. Две са жертвите, а осем пострадалите. Полицаи успели да ранят в крака нападателя и го арестували. Оказана му е медицинска помощ.

Инцидент в Турку, Финландия

В целия град са засилени мерките за сигурност. Полицейското присъствие е осезаемо по гарите и летището в Хелзинки след атаката в Турку. Градът се намира на около 150 км западно от столицата.

Инцидент в Турку, Финландия

Финландската полиция разследва нападенията с нож в Турку като престъпления, свързани с тероризъм. Задържаният е 18-годишен мароканец (тичащият в центъра на видеото), чието име полицията не съобщава. Свидетели твърдят, че непознатият крещял „Аллах Акбар“, докато тичал и пробождал пешеходци.

Нападателят е пристигнал като бежанец във Финландия преди година и е кандидатствал за убежище. Живял е център за бежанци и в самия град Турку. Според финландски медии, неговата молба му за убежище е била отхвърлена.

Тийнейджърът е избрал жени за своя мишена.

„Загиналите при нападението са жени, а сред пострадалите има шест жени и двама мъже. Мъжете са били ранени, след като са се опитали да помогнат на жените“ –

заявиха полицейски представители на пресконференция.

Издирва се шести заподозрян за съучастие в нападението. Полицията предполага, че той вече е извън пределите на Финландия и са издали международна заповед за ареста му.

При обиск в апартамент в град Турку в нощта след инцидента са арестувани петима души.

„Сега в ареста са шестима – главният заподозрян и още петима“ –

каза комисар от финландското следствие, което се води в сътрудничество с международни партньори и с финландската имиграционна служба.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg