Манчестър Юнайтед – машина за пари

0

Всички фенове на футболната игра знаят, че клубът Манчестър Юнайтед е един от най-големите в света. Фенската база, многобройните приходи от артикули, огромният и модерен стадион, който се пълни на всеки, спонсорските договори – отвсякъде текат реки от пари, които се влизат в отбора. Освен многобройните трофеи, които тимът печели, от дълго време отборът е един от най-гледаните изобщо в света.

Тази година Манчестър Юнайтед отчете огромни приходи – над половин милиард чиста печалба. През миналия сезон Червените дяволи не успяха да се класират за групите на Шампионска лига и по този начин изпуснаха близо 40 млн, но тази година отборът участва в най-комерсиалния турнир, а и подписа рекордно високи договори с гиганти като Адидас и Шевролет. Точно от тези места се очакват най-много приходи от Червените дяволи.

адидас

Според финансовите разчети за 2015 година се очаква отборът от Манчестър да инкасира приходи в диапазона между 500 и 510 млн английски лири. Това ще бъде невиждан рекорд за отбор от Висшата лига на Англия. До този момент нито един отбор не е успявал да премина огромната бариера от половин милиард английски лири. При по-добро развитие на обстоятелствата Манчестър Юнайтед може да задмине и рекорда на испанския гранд Реал Мадрид, отборът от столицата на Испания е инкасирал най-големи приходи до момента в историята на футбола за един сезон – 513 млн паунда.

шевролет

За отличното финансово състояние на Червените дяволи основен „виновник“ е немският производител на спортни стоки Адидас. Договорът между английския клуб и немския производител е за срок от 10 години, през този период отборът от Олд Трафорд ще получи 750 млн или казано по друг начин – по 75 млн на година. Това също е рекорд за Англия, подобряван няколко пъти през годините от Юнайтед.

Мартиел

Освен тези договорите, през следващата кампания ще влезе в сила новият договор за телевизионните права в Англия. Според него за следващите три години отборите от Висшата лига на Англия ще разделят космическата сума от 5 млрд паунда.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg