Левски вече има облик

0

Отборът на Левски през последните няколко години потъваше стремглаво надолу, дъното никога не беше близо, дори напротив – нямаше дъно. Отборът играеше изключително лошо, липсваха успехите – в чужбина и на домашната сцена Левски играеше посредствено.

Краев 12

Тази година нещата са по-добре, защото:

1. Залага се на юноши – във всеки един мач има поне 3-4 момчета, прекарали дълги години в детските и юношеските гарнитури на родния гранд. Тези момчета просто носят духа на Левски, закърмени са с него… никога един легионер няма да разбере с такава точност какво значи да си от школата на този отбор, да си част от него от дете.

2. Отборът наистина има гръбнак – Борян, Карнер, Белаид, де Ноойер, Костадинов, Краев, Цонев, Махмудов – това са играчи, които са почти във всеки един двубой от първата минута на терена. Дълги години Левски не е имал ядро от футболисти, което да изнася мачовете. В последния сезон, в който се бореше за титлата и купата, Левски имаше класни играчи, но нямаше колектив и това си пролича в безличния мач със Славия.

3. Стойчо Стоев умее да използва добре силните страни на отбора си – знае какви футболисти има и как да ги използва, за да извлече максимума от тях в определените двубои. Това е много важно, когато се бориш за място в европейските клубни турнири. Младите момчета имат страхотни качества и позволяват на опитните футболисти да почиват, когато се налага, а играчи като Краев и Цонев са родени лидери и в скоро време може да играят в най-големите първенства.

4. Вратарският пост е поверен на човек, който е истински мъжкар! На синята врата са играли едни от най-класните български вратари, а сърбинът Боян Йоргачевич е истински пример за това, че вратарите на синия отбор не са случайни! Той има всички качества да бъде перфектният вратар.

Този Левски може сам да определя съдбата си и няма да се налага да чака чужди подаяния!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg