Левски намери своя голмайстор

0

Всички фенове на Левски свързват отбора с нападателна игра, с добри завършващи удари, с постоянна динамика в чуждото наказателно поле. Затова в Левски винаги са разчитали на едни от най-добрите нападатели в историята на „А“ група, а и спокойно можем да кажем – в Източна Европа.

Божидар Краев, ЛевскиАспарухов, Сираков, Иванов – Все доказани имена на родната сцена, футболисти с добри показатели, отлични резултати, бляскаво минало, свързано с екипа на Левски и националния отбор. По различни причини и тримата не са направили успешни кариери извън България. В последно време синята атака бе поверена на разни чужденци, които с променлив успех носеха „Л“-то на гърдите си. На феновете това не се хареса много, за последните 10 години единствените достойни за атака на Левски се оказаха Гара Дембеле и Антонио Аниете. Левскарите винаги са издигали в култ Гунди, затова и жаждата за такъв – типично левскарски нападател, е много голяма. Дали тя ще бъде утолена?

Божидар Краев, ЛевскиПрез 2014 г. Левски стана на 100! Синята идея отпразнува един век съществуване. Един век сълзи, усмивки, радости, трагедии. През същата тази година изгря и талантът на младия Божидар Краев. Поливалентен нападател – може да играе по крилото, зад нападателя и дори като „таран“. Умее да се позиционира, играе добре в наказателно поле на противника, има фантазия в играта му, бележи редовно.

Божидар Краев, ЛевскиТой е най-добрият реализатор за годините си в състава на Левски. Нито един друг футболист, играл за Левски, не е имал толкова голове за клуба на 18-годишна възраст, колкото има Краев. От началото на сезона младата надежда води отбора към победите. Той се разписа цели три пъти от началото на сезона. Сам изработи победата над Монтана в последния кръг, а същото така се разписа и срещу сериозния отбор на Литекс във втория кръг от първенството.

Младежът изкара проби в Ювентус през 2014 г. и анализаторите му предричат бляскаво бъдеще, сравняват го с Димитър Бербатов. Феновете на отбора го обожават, а противниците се страхуват от него. Успех, Божидаре и от екипа на delo.bg

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg