Запорираха имоти на Христо Стоичков

0

Възбрана върху недвижими имоти наложи частен съдебен изпълнител на Камата. Един от най-успешните родни футболисти Христо Стоичков не е обслужвал банков дълг и така се е стигнало до тази неприятна ситуация, твърдят отлично информирани източници на вестник „Преса“.

Банковата институция има да взима главница от 345 хиляди евро. Лихвата е на стойност 178 286 евро. На футболната легенда са присъдени и 35 551 лв. разноски по изпълнителното дело.

stoichkovНаложените мерки са за имоти, в които почетният български консул в Мадрид притежава по 1/2 идеална част.  Това са 2-етажна къща в „Бояна“, София. Имотът се намира в местността Киноцентъра и има 410 кв.м. застроена площ. Апаратамент на централната улица „Княз Александър Първи“ от 80 кв.м. също е под възбрана. Подобни действия са наложени и върху жилище и гараж на столичния бул. „Витоша“, на метри от един от входовете на Южния парк. В обширния апартамент от 275 кв. м. има 3 бани,  3 спални, 2 дрешника и 4 балкона. Камата е купил имота преди 7 години за сумата от над 722 хиляди евро.

Жилища на Христо Стоичков в Пловдив, София и Смолян са запорирани. Освен тях под запор са и 29 декара земи в село Ясна поляна, апартамент в курорта Свети Влас и 15 декара ниви край Етрополе.

Докато премиер на страната беше Симеон Сакскобургготски Камата води съдебни битки с НАП, след като данъчните изявиха претенции за неплатен Данък общ доход за около 18 хиляди в периода 1995 г. – 1999 г. Тогава съдебен състав отмени данъчните актове.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg