Григор Димитров: Връзката ни с Маша не е за интернет

0

Григор ДимитровЕдин от най-известните българи в последните години – Григор Димитров разказа за нещата около себе си, тениса и връзката ма с Маша Шарапова в голямо интервю за „Гадзета Дело Спорт“, след като отпадна от битката в италианската столица Рим заради загубата от Фонини.

– Как се справяте с интереса и напрежението от една връзка, към която има световен интерес?

– Като се стремя да говоря за нея възможно по-малко. Когато ми задавате въпроси след някой мач, очаквам те да са за това защо съм победил или загубил, а не за моя личен живот. Иначе го считам за навлизане в моето лично пространство.

– Това обаче, не е лесна задача, особено в ерата на социалните мрежи и интернет…

– Вярно е, защото днес се знае всичко за всеки един. За мое щастие аз рядко посещавам социалните платформи, не ме интересуват нещата, които пишат или говорят за мен.

Григор Димитров

– Преди година в Рим бяхте на полуфинал и през цялото лято изглеждахте сякаш вече доближавате големите. Как се чувствате от това?

– Големият проблем е, че аз съм изключително взискателен към себе си, и затова целите, които си поставям винаги са много високи. Но тук са също и съперниците ми, а и формата може да върви нагоре и надолу. Така че остава едно нещо сигурно: трябва да се работи здраво, за да достигна най-високото ниво и да го запазя.

– Харесвате ли Рим?

– Чудесен е, колкото и рядко да излизам да обикалям по време на турнира. Историята, храната,  хората. Наистина се чувствам страхотно тук.

– Предполагам, че ще обърнете голямо внимание и на дамския 0 турнир… Кой ще го спечели?

– Мисля, че Серена и Мария са най-силните състезателки, тенисистките, които имат най-голям опит. Те са моите фаворитки, но червеният корт винаги крие изненади.

Григор Димитров

– Какво обичате да правите, когато не сте ангажиран с турнир?

– Зная, че е трудно да го асимилирате, но съм по-скоро ленив. Домошар съм, обичам да си стоя вкъщи, дори само за да гледам телевизия. Навремето обичах колелото, но сега, с живота, който водя, е по-трудно.

– Как щеше да се развие животът Ви, ако не бяхте станали тенисист?

– Може би пак щеше да е нещо, свързано със спорта, майка ми е играла волейбол. Във всеки случай мисля, че тенисът е в гените ми.

– На вашия баща ли се дължи вашият изключителен бекхенд с една ръка?

– Вярно е. Той обичаше този удар, никога не ме е учил на друг. Това бе първата му цел от деня, в който реши да ме накара да стана тенисист.

– Извън тениса кое е спортното събитие, което ви вълнува най-много?

– Мачовете в NBA. Те са един могъщ спектакъл. Любимци са ми Леброн Джеймс и Кобе Брайънт – баскетболисти от световна класа, шампиони. За щастие живея в Лос Анджелис и когато мога, отивам да гледам “Лейкърс”.

– Кой е бил най-трудният Ви съперник?

– Рафа Надал, със сигурност.

– Като млад имахте ли идол?

– Е, как може да не се възхищаваш на Роджър Федерер? Освен това съм горд, че той ми е приятел. Но като малък много ми харесваше също и Марат Сафин.

– А сега?

Моят любим тенисист съм си аз самият.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg