Григор Димитров тренира с Иван Лендъл

0

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров може би скоро ще обяви новия си треньор. Изненадващо за всички той може да се окаже легендарният бивш световен №1 Иван Лендъл.

Откакто българинът се раздели с треньора си Роджър Рашийд след „Уимбълдън“ в световните медии вървят спекулации кой ще е следващият му треньор. Най-често се спрягаше името на Пол Анакон, който подготвяше Димитров няколко седмици преди началото на сезона. Григор обаче е на път да изненада всички ако съумее да привлече Лендъл за негов наставник.

Това, че българинът в момента тренира с легендата и бивш треньор на Анди Мъри стана ясно от видеоклип в интернет. Пусна го 15-годишният американски тенисист Александър Ротсаерт, без да предполага каква бомба се оказа това в тенис средите. Тийнейджърът разкри, че е тренирал с Григор Димитров на кортовете и Иван Лендъл „Boca Grove“ във Флорида, а на клипа се вижда, как легендата стои плътно до нашия, давайки своите наставления.

След заниманието Ротсаерт дори се снима с Григор, а под снимката в Инстаграм написа:

„Хиляди благодарности на Григор Димитров и Иван Лендъл за страхотната тренировка тази сутрин“.

Малко по-рано авторитетното американското списание „Ролинг Стоун“ направи обширен анализ на завършилия преди няколко дни турнир от големия шлем – „Уимбълдън“. Какво написа за Григор Димитров списанието четете тук.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg