Григор Димитров: Опитвам се да бъда добро момче

0

Григор Димитров даде кратко интервю за организаторите на турнира в Индиън Уелс, в което говори за нещата на корта и извън него.

– Правите някои интересни и нестандартни удари на корта. Тренирате ли за тези изпълнения?

– Не. Понякога правя някакви опити. Треньорът ми обаче никога не е доволен, когато го правя, но какво мога да направя? Обичам да експериментирам и когато имам възможност, винаги го правя. В Индиън Уелс също ми се получи в точния момент срещу Ник Кириос. Това е плюс за мен.

Григор Димитров– Кои тенисисти гледахте, когато бяхте малък?

– Пийт Сампрас и Андре Агаси най-вече. Гледах ги по телевизията, но не можех да гледам много, защото израснах в България, а там нямаше такива двубои. След това гледах Федерер и всички други, разбира се… Надявах се някой ден да мога да изляза и да играя срещу тях на корта.

– Ако може да изберете някой супергерой за партньор в мач на двойки, кого ще изберете?

– Батман. Винаги съм го харесвал, още от дете. Той е единственият супергерой, към когото бях обсебен. Харесва ми, че е мрачен и пещерата, в която живее, наметалото му и всички оръжия, които ползва. Винаги са ми харесвали.

Григор Димитров– Опитвате се да правите сладки. Как ви се получава?

– Много добре, изключително добре. Напоследък работя много за сладките си, правих и тирамису скоро. Всички у дома са доволни от уменията ми засега и се опитвам да не ги разочаровам.

– Кое ще е следващото нещо, което ще опитате да направите?

– Бих казал чийзкейк… Да, един добър чийзкейк. Не е лесно, но обичам предизвикателствата, точно както обичам предизвикателствата, когато играя на корта.

– Имате ли катастрофи в кухнята?

– Не, не още.

– Извън тениса кои спортове обичате да практикувате?

– Обичам да тичам, колоездене, понякога мотокрос, когато имам възможност. Опитвам се да стоя встрани от всичко това и да съм внимателен. Опитвам се да съм добро момче.

Новак Джокович - Григор Димитров– Миналата година имаше един момент, в който Джокович нахлу на пресконференцията ви. Ще му върнете ли постъпката тази година?

– Със сигурност, ще се появя, когато той най-малко очаква.

– На пресконференция, или на друго място?

– Ще видим, ще видим…

– Какво ви харесва най-много в Индиън Уелс?

– Харесва ми това, че тук всичко е опростено. Можеш да вземеш собствената си кола и да караш до кортовете. Всичко е толкова добре организирано. Организаторите са свършили невероятна работа с кортовете, срещите, храната. Където и да отидеш, винаги е лесно. Има и няколко ресторанта, добра храна, а това помага на играчите.

– Какви са целите ви тази година?

– Разбира се, че имам цели. Трябва да има нещо, което да преследваш и да се бориш за него. В момента основната ми цел е да играя наистина добър тенис и да ставам все по-добър ден след ден. Мисля, че ако направя това, резултатите сами ще започнат да идват.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg