Големите лидери

0

Всеки отбор има нужда от лидери. Клубовете в Англия не са изключение. За да може един клуб да върви напред, той има нужда от играчи, които са свързани с клуба, които са дали много на отбора си. Големите отбори в Англия винаги са имали своите лидери. Кои са днешните големи имена в грандовете?

Wayne Rooney

1. В Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни – английският национал, който от миналия сезон е капитан на отбора, е в клуба от 2005г. През цялата си кариера в Юнайтед Рууни е бил част от гръбнака на отбора, но след напускането на Роналдо и оттеглянето на Скоулс и Гигс – именно Уейн се превърна в онзи човек, който води Юнайтед напред. Човекът, който става и ляга с мисълта за Юнайтед. Именно с енергията и отдадеността на Рууни се свърза и Манчестър Юнайтед.

Тери

2. В Челси – Джон Тери – централният бранител е доказан състезател с излючителни качества. Тери е част от най-новата и бляскава история на отбора. Именно той вдигна всички титли, които Челси спечели в Англия, и имаше основна роля за доброто представяне на отбора в защита и като цяло.

Яя Туре

3.  В Манчестър Сити – Яя Туре – снажният котдивоарец е неделима част от стартовия състав на Гражданите. Полузащитникът има изключителна физика и енергия, които му позволяват да се движи навсякъде по терена и да преследва съперниците си. Той е един от последните халфове, които играят еднакво силно както в атака, така и в защита.

Пер

4. В Арсенал – Пер Мертазакер – централният защитник, който дойде в състава на Венгер през 2011 година, бързо се превърна в основна фигура в отбора. В негово лице Ареснал намери онзи лидер, който да ръководи защитата. Добрата му игра с глава и приличната физика, която притежава, го превърна в основен избор за Венгер.

Всеки един отбор, който държи да се нареди сред най-добрите в Англия, трябва да разполага с подобен футболист. Феновете на изброените отбори знаят защо това е наистина важно.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg