Джон Макенроу: Григор Димитров е с голям прогрес

0

Легендарният тенисист от миналото Джон Макенроу даде интервю за вестник „Ванкувър Сън“, в което коментира съвременния мъжки тенис като не пропусна за похвали нашият Григор Димитров.

– Какво мислите за технологията „окото в небето”, което ограничава възможността за спорове?

– Един от недостатъците на нашия спорт е, че правим малко промени. Мисля, че премахването на ястребовото око ще внесе повече вълнение в тура. Ще се усети повече чувството за битка мъж с мъж.

– Как се промени усещането ви за тениса, след като стигнахте тази възраст?

– Ако ми бяхте казали, когато съм на 20 и нещо, че след 30 ще играя тенис с легенди, щях да ви помисля за луд. Но това е платформа, която ми позволява да остана в играта и да виждам спорта от различен ъгъл. Опитвам се да се забавлявам. Вече не съм по средата на бурята – да се опитваш да си най-добрият в света.

– На 33 г. Роджър Федерер още опитва да е най-добрият в света, в момента е втори в ранглистата. На тази възраст вие се оттеглихте. Какво мислите за това, че той все още играе по този начин?

– Ако вземете четиримата най-добри за всички времена – Надал, Федерер, Сампрас и Род Лейвър – моят идол, ще видите, че Роджър е сред двамата най-велики в историята въобще. Очевидно е и тенисистът с най-красива игра. Той успява да представи любовта си към играта много по-добре, отколкото аз го правих навремето. И със сигурност при него няма този постоянен гняв, който аз демонстрирах.

Григор Димитров– Кой от младите тенисисти има шанс да спечели титла от Големия шлем някой ден?

– Харесвам Ник Кириос. Той е още на 19. С неговия потенциал и характер той може да е нещо много хубаво за спорта. Григор Димитров също направи голям прогрес. Няма как да пропуснем и Милош Раонич. Неговият сервис е толкова силен. Един от най-добрите в историята. Може да се спори много за тях тримата. Но Новак Джокович още не е тръгнал никъде. Той още е млад, едва на 27 е.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg