Англия е скритият фаворит

0

Квалификациите за Евро 2016 са към края си и вече спокойно можем да кажем кои отбори се класират със сигурност и ще играят по терените във Франция. Отборът на Рой Ходжсън се представя изключително в квалификациите до момента и има 18 точки от 6 мача, головата разлика на Рууни и компания е 18:3.

Дали 2016г. ще бъде звездният миг за Англия? Дали Уейн Рууни ще успее да вдигне най-сетне трофей с тениската на Трите лъва? Аз мисля, че това ще стане, а причините, които ме карат да вярвам, са няколко. Ето ги и тях:

Отборът
1. Рой Ходжсън вече напипа състава си. Възрастният треньор може да разчита на много от основните си футболисти. Това му позволява да прави промени в титулярния състав, за да може да е готов напълно с групата за Евро 2016. Опитен треньор като Рой Ходжсън отдавна има някаква груба идея за състава си, макар да е още рано.

Кейнн

2. Формата на Хари Кейн от миналия сезон е впачетляваща и ако успее да играе по същия начин и през новия сезон, то Уейн Рууни определено ще има силен партньор до себе си и ще може да заеме по-свободна роля. Двамата могат да се допълват перфектно – Кейн е типичният таран, който консумира положенията, създадени от съотборниците му, а Рууни обича да се връща до центъра и да помага за създаването на атаките.

Стърлингг

3. Рахийм Стърлинг започна сезона добре и ще се надява на титулярно място в състава. От дълги години Англия не е имала толкова добър флангови футболист на такава крехка възраст. Профилът на Стърлинг е перфектен за играч, който се подвизава на крилото.

Стоунс

4. Защитният вал изглежда добре – Джон Стоунс е несменяем титуляр за Евертън и дава сериозна заявка за титулярно място, а Гари Кейхил изглежда като лидера на тази отбрана.  Към тези двамата трябва да прибавим и централните бранители на Юнайтед – Смолинг и Джоунс, които също са възможни титуляри. Ветеранът Джон Тери сигурно ще влиза, за да вдъхва увереност и самочувствие в младите играчи – цели пет човека за две позиции.

Хартт

5. Джо Харт трябва да си заслужили титулярното място, защото е длъжник на цяла Англия. Вратарят на Манчестър Сити определено има какво да покаже и докаже на феновете. Сега е точният момент.

Единственият отбор, който може да спре тази Англия, е съставът на Германия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg