6 знаменитости, минавали често под венчило

0

Шоу и филмовите звезди рядко остаряват с един брак. Но има някои, които са направо рекордьорки по този показател.

Алла Пугачова
р. 15 април 1949 г. в Москва, Русия

№1 Миколас Орбакас
Сватбата е на 8 октомври 1969 г. след 4-месечна връзка. От този брак примата на руската естрада ражда единственото си дете – поппевицата Кристина Орбакайте (25 май 1971 г.). След 3 години, отново на 8 октомври с Миколас се развеждат. Чашата на търпението започва да прелива много по-рано, когато навръх Нова година и само 14 месеца след сватбата, Орбакас излиза да купи шапка на дъщеря си и се връща след три дни без петак в джоба. Алла взема решение, че е време за раздяла.
№2 Александър Стефанович
Решението за сватбата отново е спонтанно, бракът продължава от 1976 г. до 1980 г. Години на скандали, в края на които Алла вече не крие, че има друга връзка.
№3 Евгений Болдин
Запознанството на певицата и музикалния продуцент е на 26 май 1978 г., той е и главната причина за втория й развод. През 1985 г. се женят без да подозират, че ги чакат сериозни изпитания, сблъсък на силни характери и творческа разнопосочност, която продължава до 1993 г. След развода с Болдин Алла написва песента „Силна жена”.
№4 Филип Киркоров
Той е с цели 18 години по-млад от нея, а ухажването му е дълго и настойчиво. Сватбата през 1994 г. е по Холивудски –  „Чайка” вози младоженците, черният хайвер е с килограми, шампанското се лее като река. 11 години по-късно е разводът, съпроводен с много финансови препятствия.
№5 Максим Галкин
Новината за брака си с по-младия шоумен Галкин (18 юни 1976 г.) съобщава самата прима на руската естрада по собственото ѝ радио на 24 декември 2011 г. Но двамата живеят заедно от 2005 г. Първоначално Галкин проявявал ревност заради отличните отношения на жена си към предишните ѝ съпрузи, и особено с Женя Болдин и Филип Киркоров. Но явно този период е в миналото. Новото семейство обитава луксозния дом на певицата на „Филиповский переулок“ в Москва. От края на миналата година двамата вече имат и църковен брак. И отглеждат заедно близнаците Елизавета и Гари, родени от сурогатна майка през 2013 г.

Бриджит Бардо
р. 28 септември 1934 г в Париж, Франция

№1 Роже Вадим
На 18 години френският сексимвол в средата на миналото столетие, родена като Бриджит Ан-Мари, се омъжва за журналиста, актьора, режисьора, продуцента и сценариста Роже Вадим, с рождено име Роже Владимир Племянников. За да получи разрешение от родителите на хубавицата да се омъжи за нея, Роже приема католическата вяра. Сватбата е през 1952 г., а разводът след 5 години. Екс съпрузите си остават приятели и професионалните им изяви продължават дълго време след раздялата. Първият им филм е „И Бог създаде жената”, с който Бардо става известна.
№2 Жак Шарие
След четири поредни сериозни връзки, при една с опит за самоубийство, през 1959 г. Бардо се омъжва за актьора Жак Шарие, с когото се запознава по време на прочутия й филм „Бабет отива на война”. Година след сватбата се ражда синът Никола, който остава да живее при баща си след развода на родителите си.
№3 Гюнтер Закс
С немския милионер сватбата на най-прочутата защитничка на животните е през 1966 г., а разводът през 1969 г. Бизнесменът е известен плейбой, но любовта му към жените е само догадка за причината на раздялата.
№4. Бернард д’Ормаля
През 1973 г. актрисата официално обявява края на кариерата си и се посвещава на защитата на животните. На 16 август 1992 г. тя се омъжва за четвърти път на скромна църковна церемония в Сан Тропе, която по-късно журналисти твърдят, че не е редовна. Бернард, бивш съветник на националистическата партия, е със 7 години по-млад от французойката и има не малко писания, че до срещата им Бриджит е водела почти седем години монашески живот. За него казват, че е въвел ред във финансовите й дела и двамата са много щастливи заедно и до сега.

Лайза Минели
р. 12 март 1946 г. в Лос Анджелис, САЩ

№1. Питър Алън
Дъщерята на световноизвестната актриса Джуди Гарлънд и режисьора Винсънт Минели се омъжва за първи път на 21 години. Питър е приятел на Джуди и тя се запознава с него в Лондон по време на представлението „Lfndon Paladium”. Любовта им е силна, трае 7 години и приключва през 1974 г.. Най-накрая става ясно, че на сценариста повече от жените му харесват мъжете.
№2. Джак Хейли-младши
Два месеца след развода с Питър, през септември 1974 г., носителката на „Оскар” се омъжва за продуцента и режисьор Джак Хейли. Съюзът се разпада пет години по-късно.
№3. Марк Джеро
След развода с Хейли, Лайза остава сама само 7 месеца. Тя казва „да” на скулптора Марк и семейната идилия трае до 1992 г.
№4. Дейвид Джест
Четвъртата сватба на актрисата с продуцента през 2002 г. е пищна, а раздялата – запомняща се. Съвместният живот е 16 месеца, след което възмутеният съпруг подава граждански иск срещу жена си, като иска възмездие за морални щети. Той обвинява Лайза в психическо и физическо насилие. Ответният удар не закъснява – Минели твърди, че Джест се опитва да я отрови с лекарства. Бракоразводният процес се точи до април 2007 г. След тези премеждия актрисата е напълно разочарована от мъжете и живее сама. Няма деца и само един път е била бременна, но прави спонтанен аборт. Лекарите смятат, че това е свързано с пристрастието й някога към наркотиците.

Людмила Гурченко
11 ноември 1935 г. – 30 март 2011 г.

№1 Борис Андроникашвили
Историк и сценарист. Син на репресирания писател Пилняка. Бракът продължава през студентството, трае три години и бъдещата актриса и певица ражда единственото си дете – Мария, която е медицинска сестра. През 2002 г. Гурченко съди Маша за апартамент и отношенията им до последно са били обтегнати.
№2 Александър Фадеев
С него актрисата живее дори по-малко от три години. След като любителят на чашката Фадеев не може да се раздели с любимото си занимание и запоите следват един след друг, Людмила Марковна решава да подаде молба за развод.
№3 Йосиф Кобзон
За този си брак Гурченко казва, че си спомня с „дълбока ирония”. След 3-годишен съвместен живот следва развод, официално не се говори за причината, но и до днес двамата не само не разговорят помежду си, дори не се поздравяват. Звездата на руската естрада смята, че бившата му съпруга все още изпитва дълбоки чувства към него, което вбесява руската Марлене Дитрих.
№4 Константин Купервейс
Двамата се запознават в момент, в който музикантът се развежда с първата си съпруга. След това почти 18,5 години той успява да изтърпи властния характер на Людмила. Приятелите му се шегуват, че този брак трябва да влезе в Книгата на рекордите „Гинес“. След развода пианистът споделя, че чак тогава се е почувствал мъж, но все пак признава, че е имал много щастливи години с Людмила.
№5 Сергей Сенин
Той е продуцент и с 13 години по-млад от актрисата. Отношенията им започват през 1991 г., но всички се питат дали този брак е щастлив, защото нещата не протичат съвсем гладко. Дъщерята на Гурченко Маша твърди, че майка й е „кукла на конци”, след като Сенин не й позволява да поддържа отношения със семейството си и дори й пречи да види правнука си. Приятели споделят, че Людмила най-после се е научила да цени предаността на близките си хора.

Джоан Колинс
р. 23 май 1933 г. в Лондон, Великобритания

№1 Максуел Рийд
На 19 години Джоан се омъжва за шотландския актьор Максуел Рийд. Четири години по-късно следва разводът, като актрисата се отдава на няколко гръмки и страстни романа, в това число и със Сидни Чаплин, син на прочутия Чарли Чаплин.
№2 Антъни Нули
Колинс смята, че отдава сърцето си завинаги през 1963 г. на актьора Антъни Нюли. Двойката има син и дъщеря, но през 1971 г. се развежда.
№3 Рон Кас
Бракът с президента на компанията Apple Records трае цели 10 години, актрисата ражда третото си дете. Семейството има много трудности, но не съумява да ги преживее. След раздялата двамата запазват много добри отношения, Джоан остава близо до бившия си съпруг до 1986 г., когато Роналд умира от рак.
№4 Питър Холм
През 1985 г. Джоан се омъжва с много любов за шведския певец Холм. Разводът е скандален и дълго е гвоздеят на програмата в жълтите вестници. В надежда да се спаси от журналистите, англичанката напуска САЩ и се връща в Лондон.
№5 Пърси Гибсън
Запознанството е през 2001 г., 12 месеца след това е сватбата в лондонския хотел „Кларидж” през 175 гости. Пърси, който е роден в Перу, е с 32 години по-млад от възлюбената си, която на церемонията е облечена в дълга копринена виолетова рокля с шелйф на холивудския дизайнер Ноулън Милър. Джоан и Пърси и до днес често са виждани заедно на изискани светски партита.

Елизабет Тейлър
27 февруари 1932 г. – 23 март 2011 г.

№1 Тейлър Конрад Ники Хилтън
Хотелският предприемач се жени за Лиз, когато тя е на 18 години и по време на луксозно пътешествие с „Куин Мери”. Бракът е регистриран през 1950 г. и продължава едва 7 месеца. Разводът е през януари 1951 г., заради пиянските изпълнения на бъдещата носителка на „Оскар”.
№2 Майкъл Уилдинг
Още през февруари 1952 г. Елизабет се омъжва за актьора и му ражда двама сина – Майкъл и Кристофър. Разводът е през януари 1957 и е скандален.
№3 Майкъл Тод
Точно седмица след официалния развод с Уилдинг, Лиз отново се венчава за Майкъл, но вече с фамилия Тод. Красавецът, по-възрастен от нея с 23 години, е продуцент, тя му ражда дъщеря Елизабет, но след година актрисата овдовява – Тод загива при авиокатастрофа.
№4 Еди Фишер
През 1959 г. певецът зарязва заради Лиз дом и семейство, като успява да се задържи до красавицата до март 1964 г. Малко преди раздялата двамата осиновяват от приют дъщеря.
№5 и №6 Ричард Бъртън
Двамата се женят за първи път през 1964 г. Разводът е през 1974 г. и това е най-дългият брак на актрисата. Причината за раздялата са пиянските изпълнения и постоянни изневери на Ричард. След 16 месеца семейната идилия отново се подновява с нов брачен съюз. Той трае само 9 месеца и по това време тя взема за възпитание второ момиче-сираче – Мария.
№7 Джон Уорнън
За него Лиз споделя, че той е най-добрият й любовник. Женят се през 1976 г. и се развеждат през 1982 г. Политикът много често отсъства и Елизабет се чувства самотна. Това е и официалната причина за развода.
№8 Лари Фортенски
Тейлър твърди, че с Лари се запознава през 1984 г., когато постъпва в психиатрична клиника заради депресия, предизвикана от смъртта на Уорнън. Сватбата е през 1991 г. в знаменитото ранчо Neverland на приятеля й Майкъл Джексън. Разликата в годините е точно 20 – Елизабет е 60-годишна, а строителят на 40. След фрактура на шийката на бедрото Лиз се оказва в инвалидна количка, но влюбеният до този момент съпруг не е съгласен да бъде болногледачка. Така през 1996 г. актрисата се развежда за осми път.
В началото на 2010 г. се появиха съобщения, че Тейлър се готви за девети брак, този път с чернокожия Джейсън Уинтърс, по-млад от нея с 29 години. Информацията беше опровергана лично от Елизабет.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg