Зелената котка от Варна – любимец и на британския Telegraph

0

В Международния ден на котките прочулата се в цял свят зелена котка продължава да трупа популярност. Зеленото животинче се оказа сред 19-те снимки, които публикува днес британският вестник Telegraph.

В текста под снимката се споменава за първоначалното объркване, което доведе след себе си зеленото коте. То предизвика истинско негодувание в черноморския град, когато всички смятаха, че е боядисано от вандали. Впоследствие стопаните му успокоиха страстите. Оказа се, че зеленото коте само се е „пременило“ така, благодарение на стара кутия със синтетична боя в гаража, където спи.

Сред другите котешки знаменитости на снимките в „Telegraph“ е Спринкълс – най-дебелата котка в Съединените щати, която е с килограмите на 4-годишно дете. Сред снимките се откроява и 8-годишният котарак Ози, който е кривоглед и удивително прилича на хипнотизираната пантера от „Книга за Джунглата“ на Дисни. Знаменитата кривогледост Ози добива след падане от прозореца като малък.

Онлайн изданието на „Телеграф“ е поместило и разгневната муцуна на 17-годишния котак от Съмърсет. Популярността си той дължи с това, че нападнал куче. Не са забравени и прочутите котки на политици като Лари, котаракът на британския премиер Дейвид Камерън, който гордо се разхожда из „Даунинг стрийт“, както и котаракът Клод, който поразително прилича на Хитлер, благодарение на черното петно под нослето си, което удивително наподобява специфичните къси мустаци на диктатора.

Любопитната галерия можете да разгледате тук: http://www.telegraph.co.uk/lifestyle/pets/
11784780/International-Cat-Day.html

Честит ден на котката!:)

Предложенията на delo.bg в днешния ден:

– Ако сте почитатели на муцуната на Grumpy cat, вижте как сърдитата котка превзе Панаира на играчките в Манхатън, Ню Йорк.
– Любопитен е и начинът на общуване на котките с хората
Чудо на природата – котка роди чухуахуа
– Прочетете за богатствата на котката на Лагерфелд, заработила 3 млн. евро
– Не пропускайте уникалната история за трите котки, предупредили стопанката си, че има рак

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg