Завръщането на GoPro от Космоса (видео)

0

Компанията SpaceX е собственост на Елън Мъск. Известна е с ракетните си проекти, а напоследък редовно споделя заснети от техните ракети филми.

Този път, инженерите на компанията закрепили GoPro камера към една част от ракетата Falcon 9, която заснела това невероятно видео, което от ДЕЛО имаме удоволствието да споделим с Вас.  Ракетите на SpaceX са проектирани по такъв начин, че отделните им части могат да бъдат използвани отново, защото  се завръщат обратно на Земята.

За фон на заснетото от камерата GoPro видео е използвана музиката, композирана от Йохан Щраус, озаглавена „Синият Дунав“. Компанията SpaceX твори  история. Като първата досега единствената компания в света, SpaceX може да се похвали, че тяхна ракета за първи път самостоятелно е успяла успешно да бъде скачена с Международната космическа станция. В настоящия момент инженерите на SpaceX работят над проект за ракетите Dragon, които ще бъдат първите в историята на фирмата, в които ще бъдат изпратени хора в Космоса. Стартирането на проекта е предвидено за 2017 година.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg