Защо след секс цигарата е най-сладка?

0

Интересно е преобладаващото твърдение, че цигарата се услажда най-много след секс. Така ли е наистина или това е само мит? Според експертното мнение на сексолог, твърдението най-вече се дължи на психиката на пушачите.

Защо хората пушат? За никого не е тайна, че с това те успокояват нервите си. Напрегнати сте, а цигарите позволяват ръцете да са заети с нещо и това помага да се отпуснете. И тук възниква въпросът защо тогава след секс е толкова голямо желанието да се запали цигара? Та нали в края на краищата след секс хората са успокоени и им е комфортно? Защо тогава толкова много хора не могат да си представят секса без цигара след това?

sex and cigarettesСпоред известен сексолог, това действие е свързано с възприемането на удоволствие от страна на пушачите. След полов акт в тялото все едно настъпва експлозия на ендорфини. Човек е залят с биохимична субстанция, която произвежда приятното усещане. Пушачите несъзнателно го комбинират с цигара. Според тях всяко удоволствие просто трябва да бъде придружено от цигара. Така психически удължават насладата.

Въпреки това, няма научни доказателства, че човешкото тяло веднага след оргазъм се нуждае от никотин. Желанието да се изпуши цигара е по-скоро резултат от навиците и идеите на пушачите за това как трябва да изглежда добрия секс. В крайна сметка, в американските филми е пълно с класически сцени, в които гол мъж се пресяга за цигара, която споделя с партньорката си. Помежду им се носи еротично напрежение, което се допълва със сцената със споделеното пушене на цигари.

В интернет форумите хората са щастливи да споделят своите прозрения за пушенето след секс. Повечето от тях смятат, че това е изключително секси и еротично. Но не бива да се забравя, че въпреки че пушенето изглежда романтично, то нанася на сексуалната активност катастрофални последици. Първо, дългосрочно пушенето може да доведе до атеросклероза на вените, които доставят кръв на мъжкия полов орган. Това води до непълна ерекция и в последствие до импотентност. Малко хора знаят също, че изпушената преди секс цигара може да доведе до преждевременна еякулация. Хората, които планират да имат деца, трябва да помнят, че при пушачите значително намалява количеството и качеството на спермата.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg