Тони Димитрова: Горда съм, че съм БГ вдъхновител

0

За първи път церемонията по връчване на музикалните награди на БГ РАДИО ще има две сцени – една в Благоевград и една в Бургас! В морския град музикалното събитие ще се проведе на 23 май. Отличието „Ана Мария Тонкова“ за „БГ Вдъхновение“,  ще бъде връчено на Тони Димитрова, която ще изнесе и концерт в Бургас.

– Тони, утре предстои да получиш поредната си награда. Вълнуваш ли се?

– Да, изненадаха ме с тази награда, защото не съм очаквала. Но пък от друга страна много съм работила през последните 20 години.

– Призът носи името на Ана Мария Тонкова и се връчва за „БГ Вдъхновение“. Какво значи тази награда за теб?

– С Ана станахме близки в последните няколко години преди да се разболее. Винаги между нас е имало много топло отношение и чувства. Много пъти съм си мислила, че ако сме живеели една до друга, със сигурност щяхме да бъдем големи приятелки. Тя беше добър човек и съм щастлива, че ще получа именно тази награда за вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова.

Тони Димитрова– Какво ще видят жителите и гостите на Бургас на утрешния концерт?

– За мен този концерт беше изненадващ. Още когато БГ РАДИО ми съобщиха, че имат желание да ми връчат тази награда и се налага да направя концерт, се изненадах много. Ако знаех по-рано щях да си разредя участията. Снощи пях на празника на Пазарджик, днес ще пея в Шумен, на 24 май съм в Казанлък. Нямах много време да го обмислям. Разбира се, че моите песни ще ги има. При такива моменти се прибягва до най-близките. Ще участват като група G.R.A.S., Петте сезона, Стефан Диомов, Жан ще е там. Това са хората, които са ми най-близки, които са тук в Бургас. Много съм благодарна на Искрен Пецов, който ще дойде специално от София. Нито един от тях не постави каквито и да е условия. Така правят близките хора. Ние много често се шегуваме когато има „Бургас и морето“, и когато някой не спечели награда и казва „тук е бургаската мафия“. И като се обаждах на моите приятели им казвах „бургаската мафия“ да си направим един концерт, разбира се с много усмивка. До мен на сцената ще бъдат и момчетата, с които работя – Росен Сеновски и Иван Ченов. Само Руслан Карагьозов, който е композитор и с когото пътувам по участия ще отсъства, защото е с културна делегация в Естония.

– На прага сме на летния сезон. Какви си плановете ти?

– Имам много участия до края на месеца, както и ангажименти в театъра в Бургас, където играя в постановки. Ще бъда и жури на няколко фестивала. През месец юли съм решила да си направя почивка.

– В България или в чужбина?

– Мисля да замина за няколко дни в Италия с децата, но още не сме решили окончателно, тъй като  винаги излизат изненадващи ангажименти.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg