10 причини защо губим приятелите си

0

„Не защото заслужаваш, а защото Бог е рекъл приятелите ще са тези, които ще са с теб до гроба“ – гласи една от стотиците поговорки, посветени на приятелството. За съжаление има моменти, в които се разделяш със своите приятели и след години започваш да си правиш равносметки. Вместо да си мислите за тях след време, по-добре разберете защо тези хора не са част от Вашия живот и не допускайте това да се случи и с други.

Една от причините е разликата в гледните точки и взетите житейски решения, които могат да бъдат добър повод за разваляне на дългогодишна дружба.

Някои приятелства приключват заради пасивността на част от хората. Едни полагат усилия, а други демонстрират незаинтересованост.

При трети пък се поява дори ревност, мислейки си, че не може човек да има и нови приятелства, създадени покрай семейството или новата работа. Това води до цупене от тяхна страна, което е последвано от рязко избягване.

приятелите, живот

Има случаи, при които приятелите започват да ни натоварват или пък да ни влияят отрицателно и решаваме да ги държим на разстояние. Тези запознанства най-често са след пубертета.

С напредването на възрастта всеки започва да променя своите приоритети. На преден план са работата и семейството и хората започват да отделят все по-малко време за своите приятели. Все пак ще дойде момент, в който ще осъзнаете, че приятелите са изключително важни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

приятелите, животЩе живеете по-дълго, ако спазвате тези лесни правила

 

С възрастта и самите хора се променят и идва момент, в който осъзнават, че хората, с които са били близки от деца, вече не са същите и нищо не ги свързва. Срещите се превръщат в досадни, а разговорите насилени.

Все пак приятелството си изисква и усилие. Невъзможно е да искате да имате отношения с други хора, без да ги търсите по телефон или да се видите с тях.

Понякога приятелствата се развалят заради безсмислен спор, който е следствие на нерешен преди това конфликт или пък кавга.

приятелите, живот

Конкуренцията също изиграва важна роля в развалянето на отношенията на близки хора. Ако те тръгнат от един и същ старт, но единият постигне повече от другия, то с времето пътищата им се разделят.

Сред причините за развалянето на уж вечната дружба е и любовта. Много често приятелството минава на втори план, когато единият е започнал сериозна връзка.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg