Принц Уилям „изгря“ на корицата на гей списание

0

За първи път в историята ликът на член на британската кралска фамилия изгря на корицата на популярно гей списание на Острова. По-големият син на принц Чарлз и съпруг на Кейт Мидълтън принц Уилям се усмихва от новия брой на популярното списание Attitude. Престолонаследникът на кралската корона заявява по този начин своята твърда позиция срещу негативното отношение към хомосексуалните. Принц Уилям отправи апел към младите хора по целия свят, които се чувстват пренебрегвани, дискриминирани и тормозени заради своите полови предпочитания, да търсят по най-бързия начин помощ.

Принц Уилям на корицата на гей списание„Нито един човек на този свят не бива да понася каквто и да е тормоз заради своята сексуалност или по каквато и друга да е причина. Никой не трябва да се примирява с омразата, каквато тези млади хора изпитват в своя живот“ –

казва принц Уилям.

Принц Уилям обяви официално, че ще бъде на корицата на списанието Attitude на 14 юни, след като постави подписа си в съболезнователната книга за жертвите в гей клуба в Орландо, САЩ.

Не само пред дискотеката-ковчег в американския град, но и на много места в Съединените щати и днес се провежда бдение, а стотици хора се събират, за да отдадат почит със свещ в ръка на жертвите на кървавата баня. При добилото известност като най-смъртоносното покушение от страна на един човек в цялата историята на Съединените американски щати загинаха петдесет души, а още толкова бяха ранени.

Принц Уилям на корицата на гей списаниеМасовото убийство междувременно пак извади на дневен ред полемиките, свързани с контрола над оръжията в Съединените щати. Държавният глава Барак Обама призова за пореден път за затягане на контрола и нови регулации за притежанието на огнестрелно оръжие.

Темата стана повод представители на демократите в Камарата на представителите да прекъснат с викове минутата мълчание, която беше дадена в памет на жертвите в Орландо. По този начин те демонстрираха своя протест срещу отказа на мнозинството от републиканската партия да разгледа въпроса за затягане на оръжейния контрол.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg