Илиана Раева: Цвети Стоянова поиска среща с мен и ме уведоми, че не иска повече да тренира

1

Официално изявление на „златните момичета“ и на целия щаб на националния отбор – ансамбъл по художествена гимнастика във връзка с инцидента с Цвети Стоянова и неверните информации, които се появиха в някои медии:

Златните момичета„:

По повод ситуацията с Цвети искаме да кажем,че последните няколко седмици бяха тежки за нея. Беше изтощена,изморена и тренировките й бяха трудни за издържане. Преди Европейското първенство тя заяви,че иска да се откаже и да спре със състезателната си дейност. Направихме всичко възможно да я убедим и да я върнем, както ние, така и нашите треньори. За нас беше най-важно тя да е щастлива и да се чувства спокойна, борихме се за нея до край,но тя взе своето решение да напусне. Искаме да ви помолим да спрете с лъжите, както заради нас,така и заради нея и нашите треньори. Тя има нужда в момента от нашата и вашата подкрепа,но не по този начин.Изпращаме й цялата си сила и ще играем и ще посветим играта си за нея на това Европейско.
Трябва да сме силни и да подкрепим както Цвети, така и Любомира и заедно ще продължим напред да се борим за нашата цел… ще се борим за Цвети и нейния живот.
Няма да позволим нищо да ни повлече надолу.

Ина Ананиева – старши треньор
Даниела Велчева – помощник треньор:

Във връзка с тиражираните лъжи и инсинуации по повод случилото се с Цвети Стоянова, треньорският щаб искаме да заявим,че единствената причина тя да не е с нас тук на Европейското Първенство и да не е част от отбора е нейно лично решение и желание да се отдели от тренировъчният процес. През всичките тези години,при всякакви създавали се ситуации в тренировки и на състезания никога не сме имали намерения да я отстраним от отбора! В трудните и в най-щастливите моменти,тя винаги е била част от нас.
Моля спрете да търсите вина там където я няма! Ние сме един екип, един отбор и Цвети е част от нас!

Цвети Стоянова, Илиана Раева

сн. Фейсбук профил на Илиана Раева

Милен Димов – лекар на отбора
Татяна Янчева – психолог на отбора:

През последния месец Цвети не се чувстваше добре. Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено това се отрази на цялостното и състояния. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариетата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите си, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог.
В крайна сметка се съобразихме с нейното желание.
Крайно неетично е да се спекулира с трагедията на това дете и със състоянието на останалите момичета.
Цвети, ние сме с теб.

Илиана Раева:

Цвети Стоянова поиска среща с мен и ме уведоми, че не иска повече да тренира. Чувстваше се изразходена и и липсваше мотивация да участва на Европейското първенство и Олимпиадата.
Направих опит да я убедя да остане, защото остават само 3 месеца. Не успях…
Каза ми, че няма да се справи и иска да си почива.
Казах и, че за мен здравето и желанието и са по- важни от Олимпийските игри.
Всички направихме това, което смятахме, че е правилно!
Другото е грозна, евтина и пошла лъжа!
Бог ни изпраща само изпитания, които можем да издържим!
Цвете мое, бори се!
Знаеш, че те закрилям с цялата си любов и вяра!❤️

P.S. delo.bg публикува текста, качен на Фейсбук страницата на Илиана Раева.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. Дебора на

    Един въпрос: Защо след като сама е взела решението да се откаже с цел да подобри здравето и начина си на живот, решава да го прекрати?….
    Засрамете се от тези леко позакъснели оправдания, подайте си оставките, вашите позиции са за хора с души!

Коментирай в Delo.bg