Разликата между истинските мъже и хората от мъжки пол

0

Всеки един човек от мъжки пол твърди, че е мъж. Да, на всички им се иска да бъдат мъже, но понякога само с искане не става. Има някои неща, които разделят хората от мъжки пол и мъжете. Ето няколко от тях:

  1. Думата – един мъж е толкова силен, колкото силна е думата му. Тук не става въпрос да сваляте звезди или да пресушавате океани. Когато кажете, че ще свършите нещо, отидете и го направете. Няма как да изглеждате истински мъж в очите на околните, ако не държите на думата си и постоянно има разминаване между думите и делата Ви.
  2. Поведението – щом искате останалите да Ви приемат като мъж, трябва да се държите като такъв! Забравете за всички оплаквания и неволи! Истинският мъж не хленчи и не се оправдава! Той взима сам своите решения и посреща последиците от тях, без значение колко са тежки.
  3. Достойнството – да си мъж не означава да изпускаш газове, да пиеш бира и да се биеш в гърдите, че си осеменил Х на брой жени. Достойнството отличава мъжете от момчетата, без значение на каква възраст са.
  4. Уважението – най-важното качество в един мъж е уважението! Тук става дума както за самоуважението, така и за уважението към останалите. Когато един мъж се държи добре и уважава околните, той получава същото. Уважението е едно от най-ценените качества в мъжете! Не може да не уважаваш никого и да се държиш подмолно с хората! В това няма нищо мъжко!

Мога да изредя още много качества, но смятам, че тези са основните. Всеки един мъж може да прибави още десетки към гореизброените, но все пак всеки има свое виждане над нещата. Най-важното е да се държим добре с останалите и никога да не се бием в гърдите, защото колкото повече парадираме с пола си, толкова по-нелепо изглеждаме.

Сега се замислете дали сте мъж или сте от мъжки пол?

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg