Видео показва какво е да бъдеш изяден от крокодил

0

Шокиращо видео, заснето с помощта на камери и примамки, показва какво е да бъдеш изяден от соленоводен австралийски крокодил, съобщава в. „Дейли мейл“.

Тревър Фрост и Мелиса Леш монтирали екстремни миникамери GoPro върху плаващи стиропори и ги пуснали в гъмжащи от тези влечуги води в Северната територия. Настървените крокодили бързо се нахвърлили върху подхвърлените примамки, като отхапвали камерите, мислейки ги за плячка. Кадрите се предавали дистанционно, преди видеокамерите да бъдат завлечени от крокодилите в дълбокото.

Любопитните кадри били получени от Тревър и Мелиса, които от дълго време се занимават с фотографии на дивата природа. Сега обаче, за пръв път заснели как би изглеждало едно крокодилско нападение от гледната точка на жертвата. В едър план личи огромната паст на атакуващия хищник и страховитите му зъби.

В Австралия популацията на соленоводните крокодили наброява около 200 000 екземпляра. През 1970 година техният брой е бил едва 3 000. Видът се отличава с най-силната захапка сред представителите на фауната в Северна Австралия, припомня изданието.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg