XXL манекенката Tess Munster стана топмодел

0

Стремежът на жените към съвършеното тяло е стар, колкото света. През годините обаче, идеалното женско тяло е търпяло най-различни метаморфози. В различни периоди, съвършената жена е била закръглена или твърде слаба, с по-малки или пък по-големи гърди, а в нашето съвремие еталон за красиви жени с идеални тела са топмоделите. И затова никак не е чудно, че милиони жени по света се опитват да придобият съвършените им форми с диети, спорт, лишения и дори често си докарват различни заболявания. Особено младите момичета, на които моделите са пример за подражание по отношение на външния вид.

През последните години недоволството от вида на топмоделите с нереалистични и дори анорексични тела нарастна. Затова и еталоните за женска красота претърпяха леки промени, като в момента предпочитани са елегантните, но женствени дами.

Истинска революция за модния свят обаче е пробивът, който направи съвсем наскоро една 29 годишна американка. Освен че е на „достолепна възраст” за един модел, красавицата Tess Munster /Тес Манстър/ е пищна дама, която носи ХXL размер.

Tess Munster

Въпреки всичко това обаче, тя стана първата манекенка с такива данни, която подписа договор с една от големите модни агенции в света. Новината не получи чак такова широко разпространение, но за модния свят и най-вече за младите момичета, които притежават по-пищни форми, това е истинско чудо.

Tess Munster

Американката Тес Манстър получи договор и предложение от британската модна агенция MiLK Model Management. Според ръководителя на агенцията Анна Шилинглоу, тази млада дама с размер ХXL олицетворява много жени и е образец за тях, а това е изключително важно, за да могат и те да намерят своето място на модния пазар.

Tess Munster

Освен всичко друго, Тес не покрива и стандартите за височина на днешните модели, които са утвърдени в бранша. Тя е висока 170 сантиметра.

Според мнозина обаче, светът на топмоделите е имал крещяща нужда точно от такава жена – нормална, с размери, които са съвсем различни от общоприетите, за да вдъхне увереност и самочувствие на жените като нея по света. Самата Тес още преди няколко години предприе кампания в тази посока, а именно да помогне на жените да заобичат своето тяло, независимо от размера и височината си.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg