Бедствено положение е обявено във Вършец заради бурния вятър

0

30 м/с – вятъра с тази опустошителна скорост премина само преди часове през Монтанска област. Бедствено е положението в цялата община Вършец, обяви губернаторът на областта Ивайло Петров. Във Вършец и околните села са изкоренени електрически стълбове и многогодишни дървета, клони са блокирали пътища, отнесени са цели покривни конструкции.

Вършец бедстваВ някои от населените места в общините Чипровци, Берковица и Георги Дамяново токът е прекъснат заради скъсани далекопроводни жици. Дебели клони са паднали след бурята и са смачкали коли, заяви областният управител. По думите му в региона много от прозорците и керемиди по покривите на къщите са счупени, но пораженията ще бъдат уточнявани тепърва.

Спасителните екипи от „Пожарна безопасност и защита на населението“ разчистват от паднали дървета пътищата в засегнатия от бурята регион. Служители на електроразпределителната компания ЧЕЗ отстраняват авариите поетапно по всички далекопроводи.

Условията вече позволяват на аварийните групи да работят, заяви Ивайло Петров. Той коментира още, че невижданият вятър в района е част от циклон, дошъл от Средиземно море. Явлението буквално е изненадало метеоролозите с преминаването си през Северна България. Прогнозите още вчера бяха за дъжд, но вместо валежи, в Монтанско е ветровито и слънчево.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg