Внимание! Мюслите не са диетичен продукт

0

Мюслите са много популярен продукт сред хората, които искат да свалят някой и друг килограм. Но последните изследвания на учените показват, че някои видове не отстъпват по мазнини на обикновения сандвич.

Група диетолози изучили състава на 159 вида мюсли и стигнали до любопитни изводи. Според тях,

продуктът може да окаже мечешка услуга на хората, решили да отслабнат – мюслите са доста калорични.

Някои видове дори съдържат 50 и повече проценти мазнина, което е равно на двоен хамбургер. Има мюсли, които съдържат 43% захар. Такъв продукт трудно може да бъде наречен диетичен.

Най-важното, според учените, е че не трябва да се вярва на надписите на опаковката. Тестването показало, че в 72% от проверките указанията не съответствали на действителността.

Междувременно, учени от Йоркския университет в Торонто установили любопитен факт – отслабването е опасно за здравето!

Тази новина е приемлива за хората, които искат да отслабнат, но не могат да постигнат това. Според специалистите, активните и здрави дебели хора не трябват да редуцират килограмите си. Причината – те не застрашават и не предизвикват проблеми със сърцето, нито съкращават живота.

В продължение на 16 години изследователите наблюдавали здравето на 6000 души с наднормено тегло и техните данни били сравнявани с аналогична информация на стройни хора. Оказало се, че за пълните е по-опасно да отслабнат, от това да живеят с излишните си килограми. Според учените, хората трябва да водят здравословен живот – да се хранят правилно и много да се движат.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg