Ветеринарни лекарства, с които се лекуват звезди като Сара Джесика Паркър и Дженифър Анистън (видео)

0

Случвало ли Ви се е да не може да излекувате дадена болежка със скъпи лекарства? Ако смените няколко медикаменти от хуманната медицина и резултатът е същия, пробвате бабини илачи. Други пък си спомнят съвет от приятел за алтернативно излекуване или мазила от ветеринарната аптека.

Манията по ветеринарните лекарства за хуманитарни цели не е от вчера.

Нейни последователи са не само пенсионери, но и хайлайф особи, както и състезатели по силови спортове. Ветеринарни аптекари разказват, че най-често хора от всякакви категории в обществото търсят мехлеми и ампули за разкрасяване или за остри болки по тялото. Част от тях идват заради доказаната им ефективност, други – заради почти символичната им цена.

Доста по-високи са дозите във ветеринарните медикаменти, ето защо на всеки човек действат бързо и безотказно, твърдят излекувани, които са се подлагали на тази терапия. Т.нар. конски лекарства трябва да се прилагат внимателно, защото не е ясно при продължителна терапия или при предозировка до какво може да доведе за организма.

Ветеринарни илачи лекуват евтино и богати, и бедниБивш борец, пожелал анонимност твърди, че с камфоров разтвор за крави и коне е оправил разтегнатото си сухожилие и за кратък период е стъпил на крака! За животинския илач го открехнали мъже, които тренирали с него в спортната зала. Медикаментът бил специален за ставни и мускулни проблеми при чифтокопитни животни. Камфоровият салицилат бил по джоба на всеки – едва 3,80 лв. – доста по-приемлива от безполезните кремове и гелове за същия проблем, които се продават в хуманитарните аптеки. Единствено камфорът не трябва да се нанася върху открити рани, категорични са ветеринари.

И ако си мислите, че това от ветеринарно лекарство лекува само артритни болки, то ето и още един плюс. Лекарството, което може да се ползва още за свине и бикове отпушва хремавия нос на човек за броени секунди именно заради камфора в лекарството.

Не се маже, а само се вдишва, предупреждават доайени в използването на ветеринарни лекарства върху хора.

И още нещо, не трябва да се мие след нанасянето намазаното място с вода, тъй като ще го усетите като напалм.

Ветеринарни илачи лекуват евтино и богати, и бедниИ това не е единствения препарат за животни, който лекува успешно и бързо болежки при хората. Антифлегмин е мехлемът, който се ползва за възпалени вимета при кравите, но успешно хора с хемороиди го ползват и не биха го заменили с никакъв друг природен или хуманитарен продукт! Цената му е между 3 и 4 лева, в него има фенол и камфор. Пенсионери буквално се редят на опашка за лековития мехлем, твърдят ветеринарни аптекари. И как няма – хората твърдят, че медикаментът е двойно, че дори и тройно по-евтин от специалните за проблема кремове.

Ветеринарни илачи лекуват евтино и богати, и бедниИмаверол – с този гръцки концентрат, предназначен за външно третиране на коне, говеда и кучета и на чиято туба изрично е написано “Само за ветеринарномедицинска употреба”, се ползва от хора при упорити гъбички между пръстите на краката. Излекуваните твърдят, че подобно лечение със стандартни мазила отнема повече от година, а с имаверол изчезва за нула време. И тъй като медикаментът предизвиква силни изгаряния, хората разтварят 20 мл от него в няколко литра вода, а не както е при животните – същото количество, но в един литър. Разтворът с памук се нанася върху засегнатите участъци, може да се пръска и с пулверизатор там, където сърби по долните крайници. Така само след седмица от гъбичките няма и следа. Цената на имаверола е едва 50 ст. на един милилитър.

Ветеринарни илачи лекуват евтино и богати, и бедниЗа дамите, които искат буйна и гъста коса, решението е тривитаминол. След като предизвиква конската грива и овчата вълна да растат бързо, защо да не пробват, твърдят жени, които купували ампули от лечебния микс на кило, казват ветеринарни аптекари. И докато лекарите инжектират съдържанието на ампулата при вирусни и белодробни инфекции на животните, то дамите го ползват като маска на главата. Отскоро тривитаминолът, който съдържа и витамини, се ползва успешно и от плешиви или склонни към олесяване мъже. И този препарат не е скъп, струва 6,50 лв., а в зависимост от дължината на косата може да се ползва от един до три месеца, твърдят изпитали ефекта от тривитаминола. Световни знаменитости като Сара Джесика Паркър и Дженифър Анистън също ползват подобен продукт, по-известен в САЩ като конски шампоан „Грива и опашка“.

Има и друга опция за ползването на лечебната ампула. Втрива се с памук в скалпа, а след два часа се отмива с вода, в която има разтворена сода. Така бързо се премахвал мазният слой. А истинската маска е с един жълтък, супена лъжица кисело мляко или мед. Същото количество ракия и зехтин и две супени лъжици тривитаминол. Други слагат към сместа два аспирина и малко газ, но не  е задължително. Дамите с буйни гриви казват, че правят маската два пъти в седмицата, някои дори спят с нея. След тримесечен период, се прави един месец почивка.

И все пак, ветеринарни лекари твърдят, че

рискът да ползвате ветеринарни лекарства за лекуването на човешки болежки е ненужен.

Възможно е да се образуват токсични или алергични реакции, тъй като дозите не са за човешки, а за животински организъм.

Никой не е изследвал какви проблеми могат да се отключат сега или сред време.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg