Установиха кое е най-бързодействащото средство при махмурлук

0

За неприятния махмурлук след тежък запой и някои от най-ефикасните начини за справяне с него сме писали много пъти в delo.bg. Този път обаче, новината идва от Великобритания, а тя е за най-бързодействащото средство при това тежко състояние след обилна почерпка.

Доказаха, че най-ефикасното средство при махмурлук е … английската закуска!

Резултатите са от проучване, направено във Великобритания, публикувано във в. „Дейли експрес“. В него са взели участие над 2000 доброволци. Цифрите сочат, че всеки трети жител на Острова залага на тази класическа закуска, за да се възстанови от неприятните усещания като главоболие и виене на свят за по-малко от 3 часа. Едва всеки пети от анкетираните разчита за противодействие при коварен махмурлук на болкоуспокояващите лекарства. 3 на сто от запитаните са отговорили, че залагат на целодневна почивка в леглото.

как да се предпазим от тежък махмурлук

Сигурно и Вие се питате

защо точно английската закуска е най-ефикасното средство при махмурлук?

Причината се крие в яйцата! И по-конкретно доста високите равнища на цистеин – съдържащата се в яйцата безценна аминокиселина. Именно цистеинът противодейства на токсичността на химикала ацеталдехид, който води до гадене, силно главоболие и други неприятни усещания от повече чашки алкохол.

Освен цистеина, яйцата са богати и на витамини D и B, както и на висококачествени протеини. Те също помагат при махмурлук като буквално „пробуждат“ дамите и господата с натежали глави от снощи.

За Вас със сигурност ще представлява интерес и кои са традиционните за всяка държава начини за справяне с ужасното състояние махмурлук. Ако е така, то тази статия е за Вас:

Всеки народ има собствени трикове за справяне с махмурлука и освежаване на следващата сутрин. Ето някои от тях!Как по света се справят с махмурлука

 

mahmurlukНов вид лечение на махмурлук

 

Махмурлук, крушаТози плод предотвратява махмурлук

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg