Eто колко време трябва да тренирате на ден, ако работите зад бюро

0

Целодневната работа пред компютър или зад бюро никак не е добра за здравето. Неподвижността на тялото за по-дълъг период от 9 часа може да е изключително рискова за човешкия организъм и неговото правилно функциониране. Вредният ефект от седенето може да бъде елиминиран от физически занимания, които обаче трябва да са редовни.

Вече е ясно колко време трябва да посветите на тренировки, за да бъде компенсирана статичната работа зад бюро!

Тренирайте повече от 1 час на ден, съветват учени

Скорошно изследване, което беше публикувано в The Lancet показва перфектната формула за калкулиране на негативите от видовете професии, при които се изисква седене. Ето я и нея:

Служителите, които се трудят осем часа в седнало положение, би трябва да практикуват какъвто и да е вид спорт поне час на ден. Седите ли зад бюро по 6 часа в активната част на деня, то е редно да отделяте 30 минути за вид спорт. Според проучването, не е необходимо тренировката непрекъсната. Ето защо съвсем спокойно може да разпределите активното физическо занимание вместо за цял час, на няколко етапа. Ако например сте предпочели да ползвате вървенето пеш като вид тренировка, то трябва да изчислите времето за разходка в рамките на деня. Анализирани са данни на един милион възрастни хора над 45-годишна хора от САЩ, Западна Европа и Австралия.

Фитнес етикет: 10-те правила в тренировъчната зала

Основавайки се на резултати от предни 16 проучвания, изследователите са направили сравнителен анализ. По този начин са установили колко време трябва да тренираме, за да се компенсира времето без движение в рамките на деня.

Христоматиен пример за това, че няма невъзможни неща в която е да е възраст е този китайски мъж на достолепна възраст Всичко за неговия начин на живот може да прочетете в статията

Уанг Дъшун - най-якия дядо в Китай е на 80 и е модел80-годишен модел е „най-свежият дядо в Китай“

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

закуска в офисаЗакуска по никое време: 10 засищащи и здравословни храни на работното място

 

диабет тип 2, болестта на седящите хораБолестта на седящите хора

 

седналиПрекарваме седнали дълго време. Това води до… (видео)

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg